08.03.2017

Unknown pleasures 3

Unknown pleasures 3

Unknown pleasures on Taikon kuraattorin Maija Kasvisen koostama sarja. Se on tarina luonnosta ja teknologiasta, arjesta ja rappiosta, rakkaudesta ja kuolemasta.

Tämä on sarjan kolmas osa, jossa Maija esittelee neljä valitsemaansa teosta. Näet lisätietoja taideteoksista ja pääset ostamaan ne klikkaamalla kuvaa.

Katso myös ensimmäisen ja toisen osan poiminnat: Unknown pleasures 1 ja Unknown pleasures 2.

Kohti abstraktiota

taiko

Katri Mononen: Sci-fi, 1980 €

 

Katri Monosen teoksissa jäätelövärit sulavat new agen ja mystiikan päältä. Dystopian ja utopian leikkauspisteessä värin ja muodon runsaus peittää alleen lohduttoman epätietoisuuden.

Pieksämäellä 1981 syntynyt Mononen on vuosien saatossa siirtynyt konkretiasta kohti abstraktiota. Hän työskentelee ja asuu nykyään Nokialla.

Vaaleanpunainen kohtaa mustan

taiko

Elina Ruohonen:, Jäljellä ihana ontto suhina II, 900 €.

 

Kiiltävä pinta peittää teoksen rosoisuuden, vaaleanpunainen kohtaa mustan.

Maalauksen ja performanssin keinoin työskentelevä Elina Ruohonen hakee tasapainoa rinnakkaisuuksien välillä. Maalausprosessissa katse kääntyy ihmisen sisäiseen maailmaan performanssin tutkiessa ihmisen suhdetta ympäröivään yhteiskuntaan.

 

Taikausko yhdistyy popin keveyteen

taiko

Tanja Is: Någonstans där inne, 2850 €.

 

Taiteilijan omin sanoin: “Sisäämme on kätketty mystinen maailma jota harva uskaltaa lähestyä. Se on täynnä muotoja ja värejä. Tosin mätänemisprosessi alkaa niin pian että se jo pakottaa lopettamaan tutkimusmatkan alkumetreille.”

Helsingissä 1984 syntynyt Tanja Is on tutkinut kuoleman rituaaleja Beninissä ja täyttänyt kuolleita eläimiä Lontoossa. Taikausko, mystiikka ja kuolema yhdistyvät Isin maalauksissa popin keveyteen ja väriloistoon.

Vinoutunut todellisuus

taiko

Salla Laurinolli: Rolls His Stream III, 1650 €.

 

Avoimet maisemat, aavikon yksinäisyys ja luonnon synteesi.

Salla Laurinolli (s. 1976) asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Hänen teoksensa maalaavat usein maiseman maan ja taivaan välillä, jossa pienet yksityiskohdat kielivät vinoutuneesta todellisuudesta.