17.02.2017

Unknown pleasures 2

Unknown pleasures 2

Unknown pleasures on Taikon kuraattorin Maija Kasvisen koostama sarja. Se on tarina luonnosta ja teknologiasta, arjesta ja rappiosta, rakkaudesta ja kuolemasta.

Tämä on sarjan toinen osa, jossa Maija esittelee neljä valitsemaansa teosta. Näet lisätietoja taideteoksista ja pääset ostamaan ne klikkaamalla kuvaa.

Katso myös ensimmäisen osan poiminnat: Unknown pleasures 1.

 

Graafisten muotojen raikkautta

 

Taiko

Tuomo Railo, Yönkynnys, 1400 €.

 

Graafisten muotojen raikkautta, jossa yhdistyvät henkimaailmaan viittaavat symbolit ja modernistinen dynaamisuus.

Tuomo Railo on koreografi ja tanssija, teatteri Glims & Glomsin perustaja ja maalari. Monipuolisuus näkyy myös Railon teoksissa, joissa pysähtyneisyys ja liike vuorottelevat yhdessä konkretian ja abstraktion kanssa.

 

Digitaalisuus ja teknologia

Kaisa Soini, Nykyisyys, 1400 €.

Kaisa Soini, Nykyisyys, 1400 €.

 

Digitaalisuus ja teknologia kurkottavat klassisen taiteen raamien ulkopuolelle. Teos vie ajatuksen kaksi-ja kolmiulotteisuuden yli seuraavaan ulottuvuuteen viitaten teknologian tuomiin mahdollisuuksiin.

Somerolla syntynyt Soini on koulutukseltaan sekä kuvataiteilija että arkkitehti. Tekniikan ja villin kauneuden liitto näkyy Soinin työskentelyssä graafisina muotoina ja riisuttuna estetiikkana.

 

1980-luvun huoku

 

Jukka Lehtinen, Tänään kotona, 1364 €.

Jukka Lehtinen, Tänään kotona, 1364 €.

 

Kun cybergootit altistuivat keskiluokkaisuuden autuudelle. Käsintehty sarja, joka huokuu 1980-lukua.

Lehtinen on valokuvataiteilija, joka on pitkän uransa aikana ennakkoluulottomasti työskennellyt niin taiteen kentällä kuin erilaisten medioiden parissa. Lehtisen oma, selkeä estetiikka näkyy vahvana vanhoissa valokuvissa ja uusissa lyhytelokuvissa.

 

Teknologian ja esoterian liitto

 

Christelle Mas, Arctic, 2000 €.

Christelle Mas, Arctic, 2000 €.

 

Taiteilijan sanoin: "Arktinen alue on yleensä ihmisille enemmän fiktiivinen kuin todellinen. Mielikuvat jotka liittyvät siihen ovat vahvoja. Kumpi on 'oikea' todellisuus: se mitä ihmiset kuvittelevat ja mihin he uskovat vai se, jota ihmiset eivät ole nähneet ja kokeneet?”

Sorbonnen yliopistosta valmistunut Mas (s. 1984) kuvaa teoksissaan usein pohjoisen luonnosta kumpuavia sisäisiä maailmankaikkeuksia, joissa kehon ja hengen yhtyminen kuvataan abstrakteina valoilmiöinä.