htmlUnknown pleasures 1
08.02.2017

Unknown pleasures 1

Unknown pleasures 1

Unknown pleasures är en serie sammanställd av Taikos kurator Maija Kasvinen. Det är en historia om natur, teknologi, vardag och dekadens, kärlek och död.

Det här är den första delen i serien, där Maija presenterar tre konstverk som hon valt ut. Genom att klicka på konstverken får du mer information om dem och kan köpa dem.

 

Djupt i mystiken i den eviga sommarens och vinterns land

 

Taiko

Laura Konttinen, Serpentarius Island, 1700 €.

Laura Konttinen (född 1987) är en fotokonstnär med ursprung i Säynätsalo. Konttinen fotograferar, klipper och sammanställer sitt material till en helhet, som ifrågasätter traditionella uppfattningar om tid och plats.

 

Retro och digitalisering

 

Taiko

Marko Lampisuo, The end of noise, 330 €.

För Marko Lampisuo (född i Åbo år 1970) påbörjar tagandet av ett foto en process, där han genom att bearbeta bilden skikt för skikt lyfter fram det väsentliga, som också det flyr en strikt definition.

 

Naturens skönhet och den dystra skogen därbak

 

Taiko

Petra Kaminen Mosher, On the garden's edge, 2300 €.

Referenserna till konsthistorien har i den finslipade tekniken skalats bort från det traditionella stillebenet och konstverket avslöjar naturens skönhet.

Petra Kaminen Moshers penseldrag bryter den lineariska linjen. Helheten, som skapats av riklig användning av färg och den brutna linjen, balanserar mellan harmoni och kaos i likhet med den natur den avbildar.