18.11.2017

Konst till Åboföretag

Konst till Åboföretag

Fastighetsbolaget Turun Teknologiakiinteistöt i Åbo satsar på finländsk bildkonst. Företaget köpte i november konstverk av flera konstnärer till sina kontorsutrymmen från Taiko, konstbutiken på nätet.

Teknologiakiinteistöt skaffade konst från bildkonstnär Anu Halmesmaa, målare Veera Tiainen och fotokonstnär Vesa Aaltonen.

"Det är fint att företagen vill erbjuda sin personal en miljö som främjar välmående och kreativitet samtidigt som det ökar trivseln för kunder och besökare, säger Anu Halmesmaa, vars väggskulpturer nu pryder Teknologiakiinteistöts kontor.

 

"Mina konstverk är väggskulpturer , som består av mdf-skivor som jag själv sågat ut. Ytorna har jag målat med blank färg med pensel", säger Anu Halmesmaa.

 

Det var enligt Teknologiakiinteistöts verkställande direktör Mikko Lehtinen självklart att bolaget väljer finländsk konst.

"Vi vill skapa en inspirerande arbetsmiljö för vår personal. Och vad är mer inspirerande än konst", betonar Lehtinen.

Se video (på finska).

Turun Teknologiakiinteistöt är ett fastighetsplaceringsbolag med en uthyrningsareal på cirka 154 000 kvadratmeter. De största hyrestagarna är Åbo stad, Åbo universitet och Åbo Akademi, och utöver dessa verkar omkring 200 andra företag och organisationer i bolagets utrymmen.

 

taiko

Veera Tiainen: Gamla hunden.

 

taiko

Vesa Aaltonen: Gul näckros

os.