04.05.2019

Taidehaaste - olen mukana!

Taidehaaste - olen mukana!

Useat yritykset ja organisaatiot ovat tarttuneet Taikon suureen taidehaasteeseen. Haasteen innoittamana on hankittu taidetta henkilökunnan ja asiakkaiden iloksi, ja moni yritys on löytänyt täsmälleen brändiinsä ja tarinaansa sopivan teoksen. 

Taideverkkokauppa Taikon keväällä 2018 julkistettu haaste kannustaa yrityksiä ja organisaatioita hankkimaan suomalaista taidetta:

- Hankkimalla taidetta tiloihinsa yritys panostaa henkilökunnan hyvinvointiin ja luovuuteen.

- Yritys luo esteettisen ja viihtyisän ympäristön asiakkailleen ja vierailijoilleen.

- Hankinnalla tuetaan suoraan suomalaista kulttuuria ja suomalaisia taiteilijoita.

- Taiteen hankkiminen on kestävä valinta verrattuna moneen muuhun sisustusratkaisuun - taideteos säilyy jopa vuosisatoja.

Monet haasteeseen osallistuneet ovat vuorostaan luovuttaneet haastekapulan eteenpäin omille verkostoilleen.

Alla olevaa listaa päivitetään jatkuvasti. Katso, mitkä ennakkoluulottomat edelläkävijäyritykset ovat lähteneet mukaan haasteeseen ja mitä yrityksiä he ovat osaltaan haastaneet taidehankintoihin.

 

KPMG

KPMG osallistui Taikon taidehaasteeseen hankkimalla Turun toimistoonsa taiteilija Taru Kantosen maalauksen, joka toimiston aulaan sijoitettuna ilahduttaa sekä asiakkaita että henkilöstöä. Teoksessa voi myös nähdä vesielementin, joka sopii asiakasaulaan erinomaisesti toimiston sijaitessa Aurajoen rannalla.

- Halusimme tämän upean, brändimme väreihin sopivan maalauksen tukeaksemme taiteilijan työtä ja tulevaisuutta, mutta myös samalla halusimme tuoda toimistomme yleisilmeeseen piristystä, aluejohtaja Niklas Oikia kertoo.

Kuvassa KPMG:n Turun toimistolla työskentelevät Veera Salminen ja Enni Salmi.

www.kpmg.fi 

Lyyti

Ohjelmistoyritys Lyyti lähti mukaan Taikon taidehaasteeseen hankkimalla valokuvataiteilija Maija Kurjen teoksen Ensimmäinen aalto. Teoksen erikoisuutena on, että sitä voi tarkastella myös 3D-lasien läpi. Teos pääsi näkyvälle paikalle toimiston keittiöön, jossa vietetään paljon aikaa.
 
- Päädyimme tähän teokseen, sillä meri on meille  läheinen elementti. Lisäksi teoksen nimi Ensimmäinen aalto kuvaa hyvin sitä, että olemme mieluummin muuttamassa maailmaa ensimmäisessä aallossa kuin seuraamme perässä, toimitusjohtaja Petri Hollmén kertoo.
 
Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon vuonna 2018 saaneen Lyytin pääkonttori on Turussa. Hollménin mukaan lisäarvoa hankinnalle tuo se, että teos on turkulaistaiteilijan käsialaa.  
 
Kuvassa Lyytissä työskentelevät Linda Lönnqvist, Sasa Kasemets, Jari Korelin, Anna Kauppila ja Aleksi Koskinen.
 

www.lyyti.com

 

Åbo Akademin Säätiö

Åbo Akademin säätiö osallistui Taikon taidehaasteeseen hankkimalla valokuvataiteilija Vesa Aaltosen teoksen Heijastuksia #5. Taideteos koristaa nyt säätiön omistamaa ja hallinnoimaa Auriga Business Center -yrityskeskusta.

- Vesi elementtinä liittyy useisiin Auriga Business Centerin yrityksiin ja organisaatioihin. Oli siten luonnollista hankkia vettä kuvaava taideteos. Taide luo tunnelmaa yrityskeskuksen tiloihin, ja samalla tuemme paikallista taiteilijaa, sanoo intendentti Ulrika Grägg.

Kuvassa myös valokuvataiteilija Vesa Aaltonen.

www.stiftelsenabo.fi/fi

 

Turun Seudun OP-kiinteistökeskus

op-kiinteistökeskus.taiko

Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus hankki valokuvataiteilija Vesa Aaltosen Aurajoki-aiheisen teoksen. Teos hankittiin arvontapalkinnoksi niiden kesken, jotka osallistuvat OP-Kiinteistökeskuksen ja Taikon järjestämään tempaukseen Turun keskustassa.

- Hankinnalla voimme antaa pienen palan aitoa taidetta jonkun kotiin ja samalla tukea paikallista taiteilijaa. Taide ja välitystoimintamme sopivat muutenkin hyvin yhteen. Haluamme, että välittämissämme kodeissa viihdytään, ja taide on tärkeä osa kodin viihtyvyyttä ja tunnelmaa, kertoo Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Satu Astala, vierellään Vesa Aaltonen.  

Kuva on otettu samasta paikasta Aurajoen rannasta, mistä taideteoksen kuvakin on peräisin.

www.op-koti.fi/kiinteistokeskus/turku

 

Vincit

Ohjelmistoyhtiö Vincit hankki kolme Samuli Suonperän maalausta Turun toimistoonsa. Vincit panostaa paljon henkilöstön viihtyvyyteen, ja yritys onkin useana vuonna valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi.

- Haluamme, että tänne on kiva tulla ja että täällä viihdytään. Taide on osa toimiston tunnelmaa ja viihtyvyyttä. Tahdomme myös valinnoillamme edistää vastuullisuutta. Tähän uniikki taide sopii mainiosti, sillä se on kestävä valinta joka kestää aikaa, kertoo People Operations Specialist Fanny Karlsson (kuvassa vasemmalla).

Kuvassa Fannyn jälkeen Iiro, Pauliina ja Tuomas.

Samuli Suonperän maalaus My Dear in the Headlights on todellinen katseenvangitsija.

Samuli Suonperän modernit presidenttimuotokuvat saivat paikan kirjastoksi kutsutusta työ- ja oleskelutilasta.

www.vincit.fi

Oma Säästöpankki

Oma Säästöpankki, Suomen suurin säästöpankki, osallistui taidehaasteeseen hankkimalla kaksi näyttävää taideteosta uusiin toimitiloihinsa Helsingin ydinkeskustaan. Taikon valikoimasta valikoituivat Elina Laurisen öljymaalaus Sade ja Kimmo Ojaniemen valokuvateos Space to Think.

- OmaSp laajentaa toimintaansa ja avasimme hiljattain uuden pankkikonttorin Helsinkiin Kluuvikadulle. Taiteen avulla tuomme tunnelmaa ja viihtyvyyttä sekä henkilökunnalle että asiakkaillemme, sanovat konttorinjohtaja Tiia Matikkala ja johdon assistentti Essi Halonen.

Neuvotteluhuoneen tunnelmaa piristämään hankittiin Elina Laurisen maalaus Sade. Kuvassa vasemmalta Essi Halonen ja Tiia Matikkala.

Toimitusjohtajan huoneeseen valikoitui Kimmo Ojaniemen iso valokuvateos Space to Think.

Mukana taideteoksia valitsemassa oli Sisustussuunnittelutoimisto Nina Kari.

www.omasp.fi 

 

Are

Talotekniikka- ja kiinteistöpalveluyritys Are osallistui Taikon haasteeseen hankkimalla taidemaalari Ville-Petteri Turkian maalauksen Turun toimistoonsa. Taiteilijan valinta kävi luontevasti, sillä Ville-Petteri on Arella töissä.

- Halusimme tuoda hieman eloa toimistotiloihimme taiteen avulla. Samalla on hienoa, että voimme tukea Aren palveluksessa olevaa taiteilijaa, kertoo aluejohtaja Vesa-Matti Sahonen.

Kuvassa vasemmalta Turun toimiston henkilökuntaa: Vesa-Matti Sahonen, Teemu Aarnio, Eija Sundberg, Kaarina Salmela-Aulén ja Lassi Kulo.

 

Mainostoimisto 4D

Mainostoimisto 4D Turusta hankki Katja Skinnarin näyttävän maalauksen Taivas on vielä sininen jossain. 

- Muutimme uuteen toimitilaan keväällä 2017. Vanhan legendan mukaan vasta kahden vuoden päästä muutosta toimiston sisustus tulee priimakuntoon. Päätimme alittaa tämän uskomuksen, ja teimme sisustusremontin kesällä 2018. Kun sisustus oli kunnossa, väreihimme sopiva luova taideteos oli piste i:n päälle. Lisää viihtyvyyttä uusitulle toimistolle, kertoo toimitusjohtaja Eero Mäkitalo.

Kuvassa vasemmalta Marko Perho, Annika Merenkari, Tessa Stenroos, Leena Mangs ja Eero Mäkitalo.

4D kutsui mukaan Taikon haasteeseen seuraavat yritykset: Makerspoint Oy, Salskea Oy.

www.mainostoimisto4d.fi 

 

Whitestone Oy

Ohjelmistoyritys Whitestone Oy hankki valokuvataiteilija Vesa Aaltosen Aurajoki-aiheisen teoksen. Yritys muutti Turun ydinkeskustaan kesällä 2018, ja taiteen avulla haluttiin tuoda uusiin tiloihin hieman väriä ja viihtyisyyttä.

- Tunnelmallinen ja väreiltään upea teos tuo eloa. On hienoa, että voimme samalla tukea paikallista taiteilijaa, kertovat toimitusjohtaja Tuomas Haanpää (oikealla) ja markkinointipäällikkö Aleksi Kanerva.

Whitestone kutsui mukaan Taikon haasteeseen Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin (Turku-Areenat).

www.whitestone.fi 

 

Leipomo Manna

Leipomoyritys Leipomo Manna osallistui Taikon haasteeseen hankkimalla kolme Athanasía Aarniosuon grafiikkateosta ja Annika Lahden maalauksen.

- Halusimme piristää tilojamme suomalaisella taiteella. Syksy-maalaus tuo tervetullutta väriä kahvilaan kun taas veikeät karhuaiheiset grafiikkateokset tuovat iloa itsellemme ja asiakkaillemme, kertoo toimitusjohtaja Petteri Polvi vierellään leipomotyöntekijä Kristiina Kerokoski.

www.leipomomanna.fi 

 

Profit

Tilitoimisto Profit osallistui taidehaasteeseen hankkimalla Terttu Tervaniemen maalauksen Paraisten konttoriinsa.

- Kaipasimme väriä tiloihimme, ja sitä Tervaniemen maalaus toden totta tuo. Halusimme muutenkin piristää konttoriamme ja luoda tunnelmaa, sekä henkilökunnalle että asiakkaillemme, kertovat Monica Lindroos (vasemmalla) ja Annette Laurén.

 

Turun Teknologiakiinteistöt

Kiinteistösijoitusyhtiö Turun Teknologiakiinteistöt, joka hallinnoi alueiden kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille, osallistui taidehaasteeseen hankkimalla viisi taideteosta: neljä Pirjo Tikkisen lintuaiheista maalausta sekä Samuli Suonperän maalauksen Wicked Weapon.

- Taide on tärkeä osa työympäristön viihtyvyyttä. Siksi taiteeseen panostaminen on myös meille itsestäänselvyys, kertoo toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

 

Kuvassa vasemmalta: Erkki Oikarinen, Olli Rosenberg, Zuzana Huurre, Noora Kallio, Ulla Sjöblom ja Outi Kiili.

Turun Teknologiakiinteistöt on hankkinut Taikosta taidetta jo ennen taidehaasteeseen osallistumistaan. Yrityksen tiloja säväyttävät ennestään Anu Halmesmaan seinäveistokset, Veera Tiaisen koiramaalaus ja Vesa Aaltosen valokuvateos. Henkilöstöllä on selkeä mieleipide siitä, mitä taide on tuonut konttorin arkeen.

 

www.teknologiakiinteistot.fi 

 

Handelsbanken Electrocity

Handelsbanken Turku Electrocity hankki kuvataiteilija Tiina Vainion erikoisen räsymatolle maalatun teoksen Kaksikymmentä euroa.

- Tässä yhdistyy niin sanotusti pehmeä ja kova. Pankkimaailma on perinteisesti aika kovien arvojen toimija. Taidehankinnalla haluamme korostaa, että asiakaslähtöisyys on meille aivan keskeinen arvo ja sitä kautta myös pehmeät arvot, kertoo pankinjohtaja Teemu Alanko.

Keskellä Mirva Mahkonen vierellään Elina Hilttiö.

Electrocityn Handelsbanken kutsui mukaan haasteeseen: Mietoisten Säästöpankki, Someron Säästöpankki, Salon Kone ja Rauta Oy.

 

www.handelsbanken.fi 

 

Manu Events

Ravintola- ja kokouspalveluita tarjoava Manu Events hankki toimistoonsa Anna-Maija Mattila-Selinin grafiikkateoksen. Henkilökunta osallistui teoksen valintaan, ja taulu sijoitetaan toimiston kahvinurkkaukseen.

- Teos sopii hyvin toimistoomme. Halusimme osallistua haasteeseen lisätäksemme viihtyisyyttä aidon taiteen avulla ja tukeaksemme suomalaista kulttuuria, toimitusjohtaja Santtu Kiili kertoo.

Manu Events omistaa Turussa sijaitsevat Mauno-ravintolat ja avaa pian keskustaan Bassi-nimisen kala- ja äyriäisravintolan.

Manu Events kutsui mukaan haasteeseen: Whitestone ja Turun Musiikkijuhlat.

www.mauno.fi

Sofokus

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijakonserni Sofokus päätti tukea turkulaista Kerttulin vanhainkotia hankkimalla sinne Päivi Ollilan Myötatuulessa-maalauksen.

- Meille on kunnia-asia jakaa hyvää mieltä työyhteisömme kesken. Kun saimme taidehaasteen, tuumasimme että haluamme ilahduttaa muitakin. Kiitos tästä mahdollisuudesta Taikolle ja terveiset Kerttulin vanhainkodin asukkaille! sanoo People Happiness Officer Milla Heikkilä Sofokus-konsernista.

Kuvassa edessä vasemmalta Milla Heikkilä Sofokuksesta, Raili Lehtiö Raili ja Lilja Niittylä. Takana vasemmalta yksikön esimies Susanna Koponen, asumispalvelujen päällikkö Hanna Kesänen ja yksikön esimies Maarit Jokinen.

Sofokus kutsui mukaan Taikon taidehaasteeseen: Someco, Lainasto ja Brang.

www.sofokus.com

Viestintäliiga

Viestintäliiga hankki Satu Kalliokuusen maalauksen Yhteys II uusiin toimitiloihinsa Turun ydinkeskustassa. Jo teoksen nimi sopii Viestintäliigan tarinaan - onhan viestintätoimiston tavoite nimenomaan luoda yhteyksiä eri tavoin.

- Myös maalaukseen käytetty punaviini ja teoksen hieman provokatiivinen aihe sopii Viestintäliigan tavoitteisiin. Haluamme herättää keskustelua ja hieman ravistella viestinnän perinteisiä pilareita. Teos kutsuu varmasti mielenkiintoisiin keskusteluihin asiakkaiden ja vieraiden kanssa, kertoo toimitusjohtaja Iiro Junnila. Iiron vieressä viestinnän tekijä Tiina Sten.

Viestintäliiga kutsui mukaan Taikon taidehaasteeseen: Whitestone Oy.

www.viestintaliiga.fi  

 

Partel

Tietoliikenneyhtiö Partel Paraisilta hankki kolme taideteosta toimitiloihinsa seuraavilta taiteilijoilta: Greta Marjamäki (Föhntuuli, ylin kuva), Marja Maljonen (Puro, alempi kuva vasemmalla), Maria Forsblom (Heijastus, alempi kuva oikealla).

- Olimme jo jonkin aikaa miettineet taiteen hankkimista uudistettuihin toimitiloihimme. Taikon taidehaaste tuli siinä mielessä juuri oikeaan aikaan. Kaikissa kolmessa teoksessa vesi on jollain tavalla läsnä. Tämä sopii hyvin Partelin tarinaan, sillä toimimme saaristossa, kertoo toimitusjohtaja Svante Olofsson. Kuvassa vasemmalla myymälävastaava Susanna Suomi.

Partel haastoi mukaan Taikon taidehaasteeseen seuraavat yritykset: LM Instruments, ParaMet, Asianajotoimisto Laineenkare.

www.partel.fi 

 

L&S Tilipalvelu

L&S Tilipalvelu Turusta hankki Nina Sabina Caballeron maalauksen Only from the heart can you touch the sky.

-Etsimme sopivaa teosta uusiin toimitiloihimme ja tämä maalaus kosketti herkkyydellään. Teoksen värimaailma on rauhoittava ja myös nimi kolahti. Maailmassa on paljon asioita, joita voimme nähdä sydämellä, asioita joihin silmät eivät riitä, kertoo yrittäjä Hely Lehtonen.

Vasemmalta oikealle: Hely, Jutta ja Tanja.

L&S Tilipalvelu haastoi mukaan Taikon taidehaasteeseen seuraavat yritykset: Kelloliike Salonen Oy, Televisio Lifestyle Store, Käännöstoimisto Muotoseikka.

www.lstilipalvelu.fi

 

Turku Science Park

Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park hankki Johanna Sinkkosen maalauksen City. Kuvassa vasemmalta Marko Puhtila, Timo Huttunen, Johanna Puhtila, Juha Achrén, Minna Karhu ja Johanna Johansson.

- Teoksen kaupunkiteema ja toteutus kierrätysmateriaalille sopii mainiosti meidän tavoitteisiimme ja tarinaamme. Haluamme yhdistää Turun seutua eri tavoin, ja teoksessa näkyvä yhtenäinen ja jatkuva kaupunkisiluetti kuvastaa tätä tavoitettamme. Turku ja ympäristökunnat kehittyvät ja kukoistavat parhaiten yhdessä.

Maalaus sijoitetaan sopivaan tilaan, eli startup-yhteisöön SparkUpiin. Jotta tavoitteemme saavutetaan, uusille yrityksille on luotava yhteistyössä seudun kuntien ja korkeakoulujen kanssa parhaimmat mahdolliset puitteet menestyä. Hankinnalla nostetaan esiin myös paikallinen taiteilija ja Taiko, joka on yksi SparkUpin kasvateista, kertoo Turku Science Parkin toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

Turku Science Park kutsui mukaan Taikon yrityshaasteeseen seuraavat yritykset/organisaatiot: Helsingin elinkeino-osasto, Kaupunkikehitysyksikkö (Espoo), BusinessOulu, Business Tampere, Elinkeinopalvelut (Vantaa), Prizztech Oy. 

www.turkubusinessregion.com 

 

Archipelagia Golf Club

Paraisilla sijaitseva golfkerho Archipelagia Golf Club hankki Hanna Variksen golfaiheisen grafiikkateoksen Auringonnousutasoitus. Kuvassa hallintopäällikkö Mikko Saarikumpu ja toimitusjohtaja Nina Katajainen.

- Archipelagia Golfissa oli viime vuonna Taikon ripustama näyttely jossa alueen taiteilijoiden töitä oli esillä. Teemoina saaristo sekä golf sopivat mainiosti ympäristöömme ja ilahduimme tällaisesta tavasta näyttää töitä. Tämä taulu tuo lisäväriä klubitalollemme. Ajattelimme sijoittaa sen aulatilaamme kaikkia asiakkaitamme ilahduttamaan, kertoo Nina Katajainen.   

Archipelagia Golf haastoi mukaan Taikon yrityshaasteeseen seuraavat yritykset: Aurinko Golf, Aura Golf, Kultaranta Golf.

www.archipelagiagolf.fi 

 

Poistoa Oy

Homesiivouksiin erikoistunut Poistoa Oy hankki tiloihinsa Päivi Ollilan ölymaalauksen. Teos nimeltään Usva sopii erinomaisesti yrityksen tarinaan.

- Kun ihminen elää huonon sisäilman ja homeen keskellä, elämä voi tuntua hyvinkin usvaiselta ja vaikealta. Meidän tavoitteemme on homeen ja haitallisten mikrobien poistamisella hälventää tätä usvan tunnetta, kertovat toimitusjohtaja Vesa Virtanen ja yrittäjä Niina Kesti.

Poistoa haastoi mukaan Taikon yrityshaasteeseen seuraavat yritykset: Ravintola Mauno, Niemi Palvelut Oy, Timeline Telemedia.

www.poistoa.fi 

 

Mangrove

Rakennnusliike Mangrove hankki Mattitapio Reinikaisen maalauksen Rapujuhlat Karunassa, jonka aihe viehätti toimitusjohtaja Antti Lundstedtia.

- Taiteella on iso merkitys yrityksen ilmeeseen ja henkilökunnan hyvinvointiin. Halusimme hankinnalla myös tukea suomalaisita taiteilijoita ja samalla uutta palvelua, eli taideverkkokauppa Taikoa, Antti sanoo.

Mangrove haastoi mukaan Taikon haaseeseen: Astrum Vene Oy. 

www.mangrove.fi 

 

Lakiasiaintoimisto Vuorijoki

Lakiasiaintoimisto Vuorijoki Turusta hankki Anna-Maija Mattila-Selinin grafiikkateoksen. Jari Vuorijoki päätyi vilkuttavaan kissaan hieman Israelin euroviisuvoiton innoittamana.  

- Samalla on tietenkin hienoa, että voimme osaltamme myös tukea suomalaista taiteilijaa, Jari kertoo. 

Jari Vuorijoki kutsui haasteeseen mukaan seuraavat yritykset: Pohjola Sairaala Turku.

www.vuorijoki.net 

 

Kotikunnas

Palvelutalo Kotikunnas hankki valokuvataiteilija Vesa Aaltosen valokuvateoksen Yönäkymä Aurajoelta.

- Tartuimme mielellämme Taikon taidehaasteeseen, koska tempaus sopi hyvin talomme sosiokulttuuriseen toimintamalliin. Taideteosta valitessamme halusimme suosia suomalaisuuden lisäksi paikallisuutta. Valitsimme kahdeksan eri paikallisen taiteilijan työtä, joista asukkaamme saivat äänestää mieleisimmän, kertoo toiminnanjohtaja Pilvi Heiskanen.

Kotikunnas haastoi mukaan Taikon taidehaasteeseen: Emmi-koti, Otso koti, Josefiina koti.

www.kotikunnas.fi

 

Bravo Kiinteistönvälitys

Turkulainen Bravo Kiinteistönvälitys hankki Tatu Vuorion veistoksen Long Journey.

- Teos kuvaa erinomaisesti meidän kahden taivalta kiinteistönvälityksen maailmassa. Matka yrittäjyyteen on ollut pitkä ja kivikkoinen. Haasteita on ollut niin henkilökohtaisella kuin työrintamallakin. Tänään tilanne on parempi kuin koskaan. Toki olemme vasta alussa ja matka jatkuu edelleen! Nöyryys, periksi antamattomuus ja uskallus laittaa itsensä peliin, sekä ehdoton rehellisyys on ollut kulmakiviämme, tinkimätöntä ahkeruutta unohtamatta! Kiitos hienosta taideteoksesta, kertovat omistajat Petri Ingman ja Jaakko Kaitanen.

www.bravo.fi 

 

Klopal

Teknologiayritys Klopal hankki Pekka Homasen maalauksen, joka innovatiivisilla ja yllättävillä elementeillään sopii mainiosti teknologiaan keskittyvälle yritykselle. IT-alalla on pulaa työntekijöistä, ja silloin henkilöstöönsä paljon panostavat yritykset ovat vahvoilla.

- Yrityskulttuurin ja yleisesti viihtyvyyden edistäminen, esimerkiksi taiteen kautta, on yhä tärkeämpää kun päätetään missä halutaan olla töissä, muistuttaa Klopalin toimitusjohtaja Sebastian Haapahovi.

Vasemmalla Klopalin CTO Kalle Palokankare.

Klopal haastoi mukaan Taikon taidehaasteeseen: Mangrove Oy (on osallistunut haasteeseen), Salskea Oy, Mainostoimisto 4D.

www.klopal.com

 

PoRes Communication

PoRes Communication, joka tuottaa lyhytvideoita tiedejulkaisuista, hankki Päivi Hintsasen grafiikkatyön Sylillinen kiviä.

- Teos herätti suuria tunteita, ja se oli "pakko hankkia" kotitoimiston seinälle. Halusin myös muiston yritykseni yksivuotispäivästä, perustaja Annika Laakso kertoo.

Annika haastoi seuraavat neljä yritystä osallistumaan Taikon taidehaasteeseen: Attentio, Aurexel, Viestintäliiga, LS-tilipalvelut.

www.pores.fi

 

Konsulttiyhtymä AIKA

Konsulttiyhtymä AIKA hankki Pauliina Kanniaisen maalauksen Enkeli Sininen toimistoonsa. Kuvassa partnerit Antti Lehtomäki ja Johanna Siltala.

- Haluamme tukea suomalaisia taiteilijoita ja tuottaa mielihyvää omalle henkilöstölle ja asiakkaille. Siksi sijoitimme teoksen heti ulko-oven viereen. Pauliina Kanniaisen teos herättää heti kysymyksiä vieraille ja on mukava esitellä heille osallistumistamme Taikon haasteeseen, Antti kertoo.

Antti haastoi mukaan Taikon taidehaasteeseen: Poistoa Oy, Detector Oy, Loisto Pro Oy.

www.konsulttiyhtymaaika.fi 

 

Quru Turku

Markkinointi- ja analytiikkatoimisto Qurun Turun yksikkö hankki toimitiloihinsa Samuli Suonperän maalauksen Poor Little Rich Girl. Toimitusjohtaja Kalle Heinonen (vasemmalla) kutsui seuraavat yritykset osallistumaan Taikon yrityshasteeseen: Fondia Oy, Sofokus Oy, Gasera Oy, Avalon Oy.

www.quru-analytics.com

 

Click2Contract

Click2Contract hankki Emma Kantasen grafiikkateoksen Ars Magna: Yöllinen ampuja. 

- Halutaanko sellaiset työpaikat, joissa on kylmät valkoiset seinät? Vai halutaanko sinne positiivisia tunteita taiteen kautta, toimitusjohtaja Jaakko Ranta kysyy.

Jaakko haastoi seuraavat kolme yritystä mukaan Taikon taidehaasteeseen: Hidex Oy, Angelia Oy, Briiffi Oy.

www.click2contract.com

 

Suomi & Suvanto

Lakitoimisto Suomi & Suvanto hankki Vesa Aaltosen valokuvateoksen Yönäkymä Aurajoelta.

- Vesa Aaltosen teos tuo väriä harmaaseen käytävään. Haastamme muutkin yritykset lähtemään mukaan, osakas Markku Suvanto sanoo.

www.suomisuvanto.fi 

 

Rohkeushyppy

Yritysvalmennusta tarjoava Rohkeushyppy hankki Miika Nyyssösen akvarellimaalauksen Vuorimerkkejä.

- Mietin mitkä elementit ovat minulle tärkeitä. Vuori symboloi pysyvyyttä ja tasaisuutta, Rohkeushypyn omistaja Reetta Viinanen kertoo. 

www.rohkeushyppy.fi 

 

Turun Kukkaportti

Turun Kukkaportti hankki Susanna Suikkarin kaksi grafiikkateosta.

- Grafiikka on aina ollut sydäntäni lähellä. Taikosta sitä oli helppo hankkia, Kukkaportin omistaja Jenny Kallio sanoo.

www.kukkaportti.fi 

 

Painotalo Painola

Painotalo Painola hankki Hanna Holman näyttävän grafiikkateoksen Uuden synty.

- Ei tarvitse olla taiteen asiantuntija hankkiakseen taidetta, Painolan toimistusjohtaja Johanna Saarinen muistuttaa.

Johanna haastoi kaksi yritystä osallistumaan Taikon taidehaasteeseen: Piiloset, Kiinteistökartio.

www.painola.fi 

 

Warmia

Lattialämmitysratkaisuja tarjoava Warmia hankki Mari Isotalon öljyymaalauksen Väreilyä.

- Taidehankinnalla tuetaan taiteilijoita ja tuodaan samalla viihtyvyyttä toimistoon, Warmian toimitusjohtaja Peter Jansén sanoo.

www.warmia.fi

 

Kesällä 2018 haasteeseen osallistuneet yritykset olivat myös mukana kuvataiteilija Birgitta Holopaisen Syyskuun lento -maalauksen arvonnassa. Maalauksen voitti L&S Tilipalvelu.

L&S Tilipalvelun Hely Lehtonen ilahtui arvontavoitosta.