28.04.2018

Taidehaaste - olen mukana!

Taidehaaste - olen mukana!

Useat yritykset ja organisaatiot ovat tarttuneet Taikon suureen taidehaasteeseen. Haasteen innoittamana on hankittu taidetta henkilökunnan ja asiakkaiden iloksi, ja moni yritys on löytänyt täsmälleen brändiinsä ja tarinaansa sopivan teoksen. 

Taideverkkokauppa Taikon keväällä 2018 julkistettu haaste kannustaa yrityksiä ja organisaatioita hankkimaan suomalaista taidetta:

- Hankkimalla taidetta tiloihinsa yritys panostaa henkilökunnan hyvinvointiin ja luovuuteen.

- Yritys luo esteettisen ja viihtyisän ympäristön asiakkailleen ja vierailijoilleen.

- Hankinnalla tuetaan suoraan suomalaista kulttuuria ja suomalaisia taiteilijoita.

- Taiteen hankkiminen on kestävä valinta verrattuna moneen muuhun sisustusratkaisuun - taideteos säilyy jopa vuosisatoja.

Monet haasteeseen osallistuneet ovat vuorostaan luovuttaneet haastekapulan eteenpäin omille verkostoilleen.

Alla olevaa listaa päivitetään jatkuvasti. Katso, mitkä ennakkoluulottomat edelläkävijäyritykset ovat lähteneet mukaan haasteeseen ja mitä yrityksiä he ovat osaltaan haastaneet taidehankintoihin.

Haasteeseen osallistuneille yrityksille luovutetaan kunniakirja. Yritykset ovat myös mukana kuvataiteilija Birgitta Holopaisen maalauksen arvonnassa.

 

Turku Science Park

Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park hankki Johanna Sinkkosen maalauksen City. Kuvassa vasemmalta Marko Puhtila, Timo Huttunen, Johanna Puhtila, Juha Achrén, Minna Karhu ja Johanna Johansson.

- Teoksen kaupunkiteema ja toteutus kierrätysmateriaalille sopii mainiosti meidän tavoitteisiimme ja tarinaamme. Haluamme yhdistää Turun seutua eri tavoin, ja teoksessa näkyvä yhtenäinen ja jatkuva kaupunkisiluetti kuvastaa tätä tavoitettamme. Turku ja ympäristökunnat kehittyvät ja kukoistavat parhaiten yhdessä.

Maalaus sijoitetaan sopivaan tilaan, eli startup-yhteisöön SparkUpiin. Jotta tavoitteemme saavutetaan, uusille yrityksille on luotava yhteistyössä seudun kuntien ja korkeakoulujen kanssa parhaimmat mahdolliset puitteet menestyä. Hankinnalla nostetaan esiin myös paikallinen taiteilija ja Taiko, joka on yksi SparkUpin kasvateista, kertoo Turku Science Parkin toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen.

www.turkubusinessregion.com 

 

Poistoa Oy

Homesiivouksiin erikoistunut Poistoa Oy hankki tiloihinsa Päivi Ollilan ölymaalauksen. Teos nimeltään Usva sopii erinomaisesti yrityksen tarinaan.

- Kun ihminen elää huonon sisäilman ja homeen keskellä, elämä voi tuntua hyvinkin usvaiselta ja vaikealta. Meidän tavoitteemme on homeen ja haitallisten mikrobien poistamisella hälventää tätä usvan tunnetta, kertovat toimitusjohtaja Vesa Virtanen ja yrittäjä Niina Kesti.

Poistoa haastoi mukaan Taikon yrityshaasteeseen seuraavat yritykset: Ravintola Mauno, Niemi Palvelut Oy, Timeline Telemedia.

www.poistoa.fi 

 

Mangrove

Rakennnusliike Mangrove hankki Mattitapio Reinikaisen maalauksen Rapujuhlat Karunassa, jonka aihe viehätti toimitusjohtaja Antti Lundstedtia.

- Taiteella on iso merkitys yrityksen ilmeeseen ja henkilökunnan hyvinvointiin. Halusimme hankinnalla myös tukea suomalaisita taiteilijoita ja samalla uutta palvelua, eli taideverkkokauppa Taikoa, Antti sanoo.

Mangrove haastoi mukaan Taikon haaseeseen: Astrum Vene Oy. 

www.mangrove.fi 

 

Lakiasiaintoimisto Vuorijoki

Lakiasiaintoimisto Vuorijoki Turusta hankki Anna-Maija Mattila-Selinin grafiikkateoksen. Jari Vuorijoki päätyi vilkuttavaan kissaan hieman Israelin euroviisuvoiton innoittamana.  

- Samalla on tietenkin hienoa, että voimme osaltamme myös tukea suomalaista taiteilijaa, Jari kertoo. 

Jari Vuorijoki kutsui haasteeseen mukaan seuraavat yritykset: Pohjola Sairaala Turku.

www.vuorijoki.net 

 

Kotikunnas

Palvelutalo Kotikunnas hankki valokuvataiteilija Vesa Aaltosen valokuvateoksen Yönäkymä Aurajoelta.

- Tartuimme mielellämme Taikon taidehaasteeseen, koska tempaus sopi hyvin talomme sosiokulttuuriseen toimintamalliin. Taideteosta valitessamme halusimme suosia suomalaisuuden lisäksi paikallisuutta. Valitsimme kahdeksan eri paikallisen taiteilijan työtä, joista asukkaamme saivat äänestää mieleisimmän, kertoo toiminnanjohtaja Pilvi Heiskanen.

Kotikunnas haastoi mukaan Taikon taidehaasteeseen: Emmi-koti, Otso koti, Josefiina koti.

www.kotikunnas.fi

 

Bravo Kiinteistönvälitys

Turkulainen Bravo Kiinteistönvälitys hankki Tatu Vuorion veistoksen Long Journey.

- Teos kuvaa erinomaisesti meidän kahden taivalta kiinteistönvälityksen maailmassa. Matka yrittäjyyteen on ollut pitkä ja kivikkoinen. Haasteita on ollut niin henkilökohtaisella kuin työrintamallakin. Tänään tilanne on parempi kuin koskaan. Toki olemme vasta alussa ja matka jatkuu edelleen! Nöyryys, periksi antamattomuus ja uskallus laittaa itsensä peliin, sekä ehdoton rehellisyys on ollut kulmakiviämme, tinkimätöntä ahkeruutta unohtamatta! Kiitos hienosta taideteoksesta, kertovat omistajat Petri Ingman ja Jaakko Kaitanen.

www.bravo.fi 

 

Klopal

Teknologiayritys Klopal hankki Pekka Homasen maalauksen, joka innovatiivisilla ja yllättävillä elementeillään sopii mainiosti teknologiaan keskittyvälle yritykselle. IT-alalla on pulaa työntekijöistä, ja silloin henkilöstöönsä paljon panostavat yritykset ovat vahvoilla.

- Yrityskulttuurin ja yleisesti viihtyvyyden edistäminen, esimerkiksi taiteen kautta, on yhä tärkeämpää kun päätetään missä halutaan olla töissä, muistuttaa Klopalin toimitusjohtaja Sebastian Haapahovi.

Vasemmalla Klopalin CTO Kalle Palokankare.

Klopal haastoi mukaan Taikon taidehaasteeseen: Mangrove Oy (on osallistunut haasteeseen), Salskea Oy, Mainostoimisto 4D.

www.klopal.com

 

PoRes Communication

PoRes Communication, joka tuottaa lyhytvideoita tiedejulkaisuista, hankki Päivi Hintsasen grafiikkatyön Sylillinen kiviä.

- Teos herätti suuria tunteita, ja se oli "pakko hankkia" kotitoimiston seinälle. Halusin myös muiston yritykseni yksivuotispäivästä, perustaja Annika Laakso kertoo.

Annika haastoi seuraavat neljä yritystä osallistumaan Taikon taidehaasteeseen: Attentio, Aurexel, Viestintäliiga, LS-tilipalvelut.

www.pores.fi

 

Konsulttiyhtymä AIKA

Konsulttiyhtymä AIKA hankki Pauliina Kanniaisen maalauksen Enkeli Sininen toimistoonsa. Kuvassa partnerit Antti Lehtomäki ja Johanna Siltala.

- Haluamme tukea suomalaisia taiteilijoita ja tuottaa mielihyvää omalle henkilöstölle ja asiakkaille. Siksi sijoitimme teoksen heti ulko-oven viereen. Pauliina Kanniaisen teos herättää heti kysymyksiä vieraille ja on mukava esitellä heille osallistumistamme Taikon haasteeseen, Antti kertoo.

Antti haastoi mukaan Taikon taidehaasteeseen: Poistoa Oy, Detector Oy, Loisto Pro Oy.

www.konsulttiyhtymaaika.fi 

 

Quru Turku

Markkinointi- ja analytiikkatoimisto Qurun Turun yksikkö hankki toimitiloihinsa Samuli Suonperän maalauksen Poor Little Rich Girl. Toimitusjohtaja Kalle Heinonen (vasemmalla) kutsui seuraavat yritykset osallistumaan Taikon yrityshasteeseen: Fondia Oy, Sofokus Oy, Gasera Oy, Avalon Oy.

www.quru-analytics.com

 

Click2Contract

Click2Contract hankki Emma Kantasen grafiikkateoksen Ars Magna: Yöllinen ampuja. 

- Halutaanko sellaiset työpaikat, joissa on kylmät valkoiset seinät? Vai halutaanko sinne positiivisia tunteita taiteen kautta, toimitusjohtaja Jaakko Ranta kysyy.

Jaakko haastoi seuraavat kolme yritystä mukaan Taikon taidehaasteeseen: Hidex Oy, Angelia Oy, Briiffi Oy.

www.click2contract.com

 

Suomi & Suvanto

Lakitoimisto Suomi & Suvanto hankki Vesa Aaltosen valokuvateoksen Yönäkymä Aurajoelta.

- Vesa Aaltosen teos tuo väriä harmaaseen käytävään. Haastamme muutkin yritykset lähtemään mukaan, osakas Markku Suvanto sanoo.

www.suomisuvanto.fi 

 

Rohkeushyppy

Yritysvalmennusta tarjoava Rohkeushyppy hankki Miika Nyyssösen akvarellimaalauksen Vuorimerkkejä.

- Mietin mitkä elementit ovat minulle tärkeitä. Vuori symboloi pysyvyyttä ja tasaisuutta, Rohkeushypyn omistaja Reetta Viinanen kertoo. 

www.rohkeushyppy.fi 

 

Turun Kukkaportti

Turun Kukkaportti hankki Susanna Suikkarin kaksi grafiikkateosta.

- Grafiikka on aina ollut sydäntäni lähellä. Taikosta sitä oli helppo hankkia, Kukkaportin omistaja Jenny Kallio sanoo.

www.kukkaportti.fi 

 

Painotalo Painola

Painotalo Painola hankki Hanna Holman näyttävän grafiikkateoksen Uuden synty.

- Ei tarvitse olla taiteen asiantuntija hankkiakseen taidetta, Painolan toimistusjohtaja Johanna Saarinen muistuttaa.

Johanna haastoi kaksi yritystä osallistumaan Taikon taidehaasteeseen: Piiloset, Kiinteistökartio.

www.painola.fi 

 

Warmia

Lattialämmitysratkaisuja tarjoava Warmia hankki Mari Isotalon öljyymaalauksen Väreilyä.

- Taidehankinnalla tuetaan taiteilijoita ja tuodaan samalla viihtyvyyttä toimistoon, Warmian toimitusjohtaja Peter Jansén sanoo.

www.warmia.fi