29.11.2018

Taiteen ostaminen netissä kasvaa

Taiteen ostaminen netissä kasvaa

Suomalaiset hankkivat taidetta yhä enemmän netistä. Taikosta on ostettu tänä vuonna jo lähes 40 prosenttia enemmän taidetta kuin koko vuoden 2017 aikana. Yhteensä Taikon kautta on myyty yli tuhat teosta. Taiko täyttää kaksi vuotta perjantaina 30. marraskuuta.

Eniten Taikosta ostetaan maalauksia ja grafiikkaa. Suosituimpia ovat esittävät aiheet: maisemat, ihmiset ja eläimet. Abstraktien teosten suosio on kuitenkin kasvussa.

Maisemaaiheet ovat ostetuimpien joukossa. Kuvassa Hanna-Maria Mainelakeuden maalaus Hiljaisuus.

Abstraktin taiteen suosio kasvaa jatkuvasti. Kuvassa Kari Laitisen grafiikkateos Toisessa ajassa.

 

Ostamisen helppous houkuttelee

Taikon asiakaskyselyn mukaan suurin taidetta verkosta ostava ryhmä ovat 35-45-vuotiaat, korkeasti koulutetut naiset. Yli 70 prosenttia verkkokaupan kävijöistä on naisia.

Asiakaskyselyyn vastasi reilut 200 Taikon käyttäjää. Vastaajille tärkeimpiä syitä hankkia taidetta netistä ovat laaja valikoima ja ostamisen helppous. Lähes puolet vastanneista perustelee taidehankintoja myös suomalaisten ammattitaiteilijoiden tukemisella.

Taiko myy taidetta enimmäkseen yksityishenkilöille, mutta yritysasiakkaiden määrä kasvaa jatkuvasti. Kymmenet yritykset ovat lisänneet viihtyvyyttä toimistoissaan taiteen avulla tai ostaneet taidetta yritys- ja henkilöstölahjoiksi. Taikon yritysasiakkaisiin kuuluvat muun muassa Kesko, Gofore, Veritas, Valmet, Sofokus ja Turun Teknologiakiinteistöt.

Taiko on maailman laajin suomalaisen taiteen markkinapaikka. Syksystä lähtien Taiko on toimittanut taidetta myös ulkomaille.  

Taikossa 550 eri puolilla Suomea asuvaa ammattitaiteilijaa esittelee ja myy teoksiaan. Valikoimassa on yli 6000 teosta. Konseptin on kehittänyt Demosarte Oy, jonka toimipiste on Turussa.

Greta Marjamäen maalaus Muutos löysi uuden kodin Britanniasta.

Taikon omistajatiimi, Pia Edman ja Patrik Edman.