26.04.2019

Turkulaista taidetta myyntinäyttelyssä

Turkulaista taidetta myyntinäyttelyssä

Taiko ja Turun Seudun OP-Kiinteistökeskus järjestävät yhteistyössä Taidetta koteihin -tapahtuman, jossa esitellään samaan aikaan asuntoja ja taidetta. Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna, 4.-5. päivä, järjestettävä tapahtuma on kaikille avoin, oli kiinnostuksen kohteena sitten taide, asunnon hankkiminen tai molemmat.

Kuuden turkulaistaiteilijan taidetta tuodaan vanhan pääpostin pihalla olevan taloyhtiön kolmeen esittelyasuntoon. Tavoitteena on yhdistää asuntoesittelyihin kotien viihtyisyyttä lisäävä taide ja samalla tuoda esiin taiteilijoita.

- Asuntoesittelyn ja taide-esittelyn yhdistäminen on luontevaa, sillä viihtyisässä kodissa taiteella on tunnelman luojana iso rooli. Tempauksen tavoitteena on toki myös tuoda esiin paikallisia taiteilijoita, kertoo Turun Seudun OP-Kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Satu Astala.

Asunto Oy Postinpiha on vuonna 2013 valmistunut taloyhtiö, joka koostuu 76 asunnosta. Postinpihan avoimien ovien taidenäyttely järjestetään lauantaina 4.5. ja sunnuntaina 5.5. kello 11-14. Taiteilijoita on paikalla kertomassa teoksistaan lauantaina 4. toukokuuta.

Esillä on seuraavien taiteilijoiden teoksia: Vesa Aaltonen, Toni Alaranta, Anu Halmesmaa, Vesa Loikas, Mika Natri ja Elina Ruohonen. Taidetta koteihin -näyttelyn taideteokset ovat myynnissä, ja ne saa mukaansa heti tai kotiin toimitettuina. OP Kiinteistökeskus arpoo taidenäyttelyssä arvontaan osallistuneiden kesken Vesa Aaltosen Aurajoki-aiheisen valokuvateoksen.

Tästä myyntinäyttelyn Facebook-tapahtuma.

Kuvassa vasemmalta taiteilijat Anu Halmesmaa, Vesa Aaltonen, Vesa Loikas, Elina Ruohonen, Toni Alaranta ja Mika Natri.

Esimakua valikoimasta

Myyntinäyttelyssä on esillä kymmeniä teoksia: maalauksia, valokuvataidetta, grafiikkaa ja veistoksia. Suuri osa teoksista on Turku-aiheisia. Tässä muutama poiminta tarjonnasta:

Elina Ruohonen: Otteita pohjalta, 3480 €

Toni Alaranta: Kesäaamu Aurajoella, 465 €

Mika Natri: Ikebana IV, 780 €

Anu Halmesmaa: Sinun Suojelija, 290 €

Vesa Aaltonen: Esposito, sarjasta Valokuvia kaupunkimaisemasta, 390 €

Vesa Loikas: Jääsammal, 290 €