26.11.2018

Taidekilpailu: Ulkoteos Kaarinaan

Taidekilpailu: Ulkoteos Kaarinaan

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy (Vaso) on avannut taiteilijoille kilpailun, jossa etsitään ulkotaideteosta Kaarinaan rakennettavan rivitalokiinteistön alueelle. Taideteoksen tavoitteena on lisätä alueen viihtyisyyttä ja tuottaa myönteisiä tuntemuksia asukkaissa ja heidän vieraissaan sekä muissa alueella liikkuvissa.

Taiko hallinnoi kilpailua, ja osallistumiset lähetetään Taikolle. Kilpailuehdotukset on toimitettava 31.1.2019  mennessä.

Lisätietoa kohteesta

Rivitalokiinteistö Prinssi rakennetaan Kaarinan Vättilän kaupunginosaan kahdelle tontille, osoitteisiin Mäkilankatu 3 ja 8.  Mäkilänkatu 3:ssa kaikki talot ovat yksikerroksisia. Mäkilänkatu 8:ssa on yksi kaksikerroksinen talo.

Asuntoja tulee 29 kappaletta, ja niiden koko vaihtelee 48 neliön kaksioista yli sadan neliön asuntoihin.  

Kohde valmistuu marraskuun 2019 lopussa.

Taideteoksen vaatimukset

1. Teos kohottaa alueen identiteettiä ja lisää viihtyisyyttä.

2. Teos kestää ilmasto-olosuhteita ja on mahdollisimman huoltovapaa.

3. Teos ei saa olla valoteos. Jos teos tarvitsee oman valaistuksen, se on pystyttävä toteuttamaan siten, ettei valaistus ole häiriöksi lähiasunnoille.

4. Teos voi olla toiminnallinen, mutta silloin teoksen tulee täyttää toiminnallisuuteen liittyvät turvavaatimukset (esimerkiksi leikkivälineenä).

5. Teos voi olla yhdessä paikassa tai useammassa osassa molemmilla tonteilla.

Kilpailun säännöt

Teos valitaan osallistuneiden taiteilijoiden lähettämien luonnosehdotusten perusteella. Myös jo olemassa olevalla teoksella voi osallistua. Ehdotuksista ei makseta palkkiota. Luonnoksesta on käytävä ilmi teoksen luonne ja toteutus piirroksena, pienoismallina tai sanallisena esityksenä. Teosehdotuksen yhteydessä pitää kertoa teoksen perustamis- tai kiinnitystavat ja materiaalit.

Ehdotukset lähetetään Taikolle. Sähköpostilla: info@taiko.fi, otsikkokenttään teksti: "Vaso". Postitse: Demosarte Oy/Taiko, Tykistökatu 4, 20520 Turku. Kuoreen merkintä "Vaso".

Kilpailuun on ilmoittauduttava viimeistään perjantaina 14. joulukuuta. Osallistumisten on oltava Taikolla viimeistään torstaina 31. tammikuuta 2019.

Vaso valitsee voittajateoksen kuukauden sisällä kilpailuajan päättymisestä ja tekee teoshankinnasta sopimuksen taiteilijan kanssa ennen työn aloittamista. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Teos asennetaan paikoilleen hieman ennen kiinteistön valmistumista Vason toimesta, kuitenkin taiteilijan valvonnassa. Vaso järjestää teokselle paljastustilaisuuden.

Taiteilijan palkkio

Vaso maksaa taiteilijalle 8000 euroa sisältäen materiaalit, taiteilijan palkkion ja arvonlisäveron. Teos asennetaan taiteilijan valvonnassa. Vaso vastaa asennuskustannuksista tiettyyn rajaan saakka. Merkittävät asennuskustannukset tullaan huomioimaan teospalkkiota alentavana.

Palkkio maksetaan 2 – 3 erässä teoksen luonteesta riippuen, viimeinen erä (min. 40 %) maksetaan, kun teos on asennettu paikoilleen. Tämä tapahtuu lähellä kiinteistön valmistumista.

 

Lisätietoa

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy (Vaso) omistaa 106 kiinteistöä Turun, Kaarinan, Raision, Naantalin ja Liedon alueella. Niissä sijaitsevissa asunnoissa asuu yli 5000 asukasta.

Vaso hankkii kaikkiin uusiin kiinteistöihinsä taideteoksen osana rakennusprojektia. Lisätietoa taidekilpailusta:

Pekka Peltomäki, Vaso: 050 569 3288, pekka.peltomaki@vaso.fi

Pia Edman, Taiko: 044 273 0827, pia.edman@taiko.fi

 

Havainnekuva ja julkisivukuvat

 

 


 

Materiaalit

Asemapiirros