04.01.2018

Taiko kiinnostaa Ruotsissa

Taiko kiinnostaa Ruotsissa

Taiko, taidekauppa verkossa, kiinnostaa Ruotsissa. Taikon tiimi vieraili Tukholmassa haistelemassa tunnelmia ja tapaamassa mahdollisia yhteistyökumppaneita, sillä Taikosta voi pian hankkia taidetta myös ulkomailta.

Suomi ja suomalainen kulttuuri ovat olleet nosteessa ulkomailla, kun Suomi sai 100-vuotisjuhlallisuuksien myötä paljon positiivista näkyvyyttä. Suomalaisen taiteen hankkiminen kiinnostaa esimerkiksi ruotsinsuomalaisia, jotka haluavat palan kotimaata uuteen asuinmaahansa.

Taikon tiimi toimitti muutaman taideteoksen Tukholman alueelle. Vaikka Taikon kansainväliset toimitukset alkavat virallisesti vasta hieman myöhemmin tänä vuonna, ostajat Suomen ulkopuolella voivat jo nyt erikoisjärjestelyin hankkia taidetta Taikosta. Maksuun ja toimituksiin liittyvät kysymykset: info@taiko.fi.

Tukholman kupeessa olevaan Sundbybergiin matkasi taiteilija Vesa Aaltosen iso valokuvateos. Reilu vuosi sitten Suomesta Ruotsiin muuttanut Päivi Östling törmäsi Taikoon Facebookissa ja päätyi taideostoksille.

- On mahtavaa, että meillä ulkosuomalaisilla on kätevä ja monipuolinen kanava, josta hankkia pala kotimaatamme, sanovat Päivi ja Mikael Östling.

Päivi ja Micke ihastuivat Vesa Aaltosen teokseen, joka pääsee paraatipaikalle perheen olohuoneeseen. Päivi ja Micke ihastuivat Vesa Aaltosen teokseen, joka pääsee paraatipaikalle perheen uuden kodin olohuoneeseen.

 

Ulrika Hjelmgren Stengård osti Anastassia Proussovan kaksi pientä öljymaalausta, jotka sopivat värimaailmaltaan täydellisesti Ulrikan olohuoneeseen. Myös Bella-koira näytti hyväksyvän teokset.

Ulrika Hjelmgren Stengård osti Anastassia Proussovan kaksi pientä öljymaalausta, jotka sopivat värimaailmaltaan täydellisesti Ulrikan olohuoneeseen. Myös Bella-koira näytti hyväksyvän teokset.

 

Ruotsinsuomalaisten Keskusliitto RSKL tekee arvokasta työtä ruotsinsuomalaisen vähemmistön hyväksi ja järjestää erilaista toimintaa. Liitolla on reilut 12 000 jäsentä ja yli 120 jäsenyhdistystä ympäri maan.

Toimitsija Aira Ludvigsen ja liittohallituksen jäsen Saara Ludvigsen uskovat, että jäsenet ovat kiinnostuneita hankkimaan suomalaista kuvataidetta. Useilla jäsenillä on lujat siteet Suomeen.

Suomenruotsalaisten keskusliitto FRIS:in toimitsija Frida Mäkinen on samoilla linjoilla. Liitolla on melkein 1500 jäsentä, ja se toimii 16 paikallisyhdistyksen voimin. Liiton tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten toimintaa ja lisätä tietämystä ruotsalaisten keskuudessa.

FRIS:in ja RSKL:än yhteiset tilat sijaitsevat Tukholman Södermalmilla. Kuvassa Frida Mäkinen, Airi Ludvigsen ja Saara Ludvigsen. FRIS:in ja RSKL:än yhteiset tilat sijaitsevat Tukholman Södermalmilla. Kuvassa Frida Mäkinen, Aira Ludvigsen ja Saara Ludvigsen.

 

Suomella on ympäri maailman 17 kulttuuri-instituuttia, joiden tehtävä on lisätä tietoutta Suomesta. Suurin niistä on Tukholman instituutti, jossa järjestetään muun muassa tilaisuuksia ja näyttelyitä, jotta suomalainen kulttuuri ja yhteiskunta tulisivat tutuiksi myös ruotsalaisille.

Taikon tavoite yhdentyy luontevasti instituutin tavoitteisiin, joihin sisältyy muun muassa suomalaisen taiteen tunnettuuden lisääminen Ruotsissa.

Suomen Tukholma-instituutti sijaitsee Östermalmin kaupunginosassa. Instituutin rappukäytävässä ohjelmavastaava Elina Ylhäisi ja Patrik Taikosta. Suomen Tukholma-instituutti sijaitsee Östermalmin kaupunginosassa. Instituutin rappukäytävässä ohjelmavastaava Elina Ylhäisi ja Patrik Taikosta.