03.11.2017

Järvi tulee maalauksiin

Järvi tulee maalauksiin

Satakunnan Pomarkussa asuva taiteilija Sirpa Ojala ammentaa inspiraationsa luonnosta. Järvi on Sirpalle merkittävä elementti, joka toistuu useissa hänen teoksissaan.

"Järven olemassaolo on todella tärkeä, niin kesällä kuin talvellakin. Se tarjoaa henkireiän ajatuksille ja lepoa silmille."

taiko sirpa ojala

Sirpa Ojala. Kuva: Pentti Ojala.

 

Sirpa oli taiteellinen jo lapsena ja piirteli paljon. Lahjatoiveisiin kuului  aina kyniä ja paperia. Myöhemmin nuoruudessa ei ollut muita ammattivaihtoehtoja eikä kiinnostuksen kohteita kuin taiteilijan työ.

19-vuotiaana Sirpa muutti kotipaikkakunnaltaan Kokemäeltä opiskelemaan Porin taidekouluun. Koulu oli juuri sinä syksynä saanut uudet toimitilat vasta perustetun Porin taidemuseon yläkerrasta.

Taidekouluaikana Sirpa kiinnostui metalligrafiikan tekemisestä. Sittemmin grafiikan tilalle tulivat guassimaalaukset, ja muutama vuosi sitten Sirpa alkoi maalata akryylimaalauksia kankaalle. Viimeisimpänä uutuutena on tapettisuunnittelu.

taiko

Sirpa Ojala: Iso-Kusiainen, 200 €.

 

Luonto näyttelee suurta roolia Sirpan töissä - niin maalauksissa kuin tapeteissakin. Yksi taiteilijan omista suosikeista on guassimaalaus Haurasta kiintojäätä vuodelta 2012.

"Se on 'jääkaudeltani', jolloin maalasin veden jäätymisen eri vaiheita."

taiko

Sirpa Ojala: Haurasta kiintojäätä, 800 €.