01.10.2018

Katso syyskuun klikatuimmat

Katso syyskuun klikatuimmat

Taikon syyskuun katsotuimmat taiteilijat tarjoavat monipuolisen kattauksen suomalaista kuvataidetta. Joukossa on sekä tunnettuja tekijöitä että nuoria, nousevia nimiä. Katso, keiden taiteilijoiden sivuilla on vierailtu eniten syyskuun aikana.

Klikkaa kuvaa, niin pääset lisäämään teoksen ostoskoriin. Toimitusmaksu sisältyy Suomessa aina hintaan, ja teos toimitetaan kotiovelle. Taikossa on myös osamaksumahdollisuus.

Jutun pääkuvassa yksi katsotuimmista, Natalia Rantala.

1. Timo Jakola

Helsinki inspiroi taidemaalari Timo Jakolaa, ja hän hakeekin aiheensa usein kaupungin kaduilta. Hanki pala Helsinkiä kokeneelta taiteilijalta.

Bottan juhlailta, pastellimaalaus, 1580 €

 

2. Jyrki Vähälummukka

Valokuvaus on Inarissa asuvan Jyrki Vähälummukan intohimo. "Se on tunne, tapa kokea ja nähdä. Valokuva on minulle enemmän kuin pelkkä tallenne. Se on tapa elää."

Čáhcebárti, sarjasta Aqua, valokuva, 350 €

 

3. Päivi Ollila

Kuusamossa asuva Päivi Ollila on Taikon myydyin taiteilija. Päivin maalauksien aiheina on usein pohjoissuomalainen luonto, mutta viime aikoina hänen tyylinsä on muuttunut aiempaa abstraktimpaan suuntaan.

Vaellus, öljyvärimaalaus, 465 €

 

4. Rasaliina Seppälä

Rasaliina Seppälä erottuu omalla persoonallisella tyylillään. Rasaliina haluaa koskettaa ja liikuttaa ihmisiä taiteellaan. Katso, miten teokset puhuttelevat sinua.

Koditon II, maalaus sekatekniikalla, 280 €

 

5. Emma Kantanen

Emma Kantanen on espoolainen kuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja peligraafikko. Emman digitaalista grafiikkaa on myyty Taikosta jo useisiin koteihin ja toimistoihin.

Saaga: Bacca, digitaalinen grafiikka, 180 €

 

6. Elina Aho-Brennan

New Yorkissa ja Glasgowssa työskentely ovat vaikuttaneet suuresti nykyään Helsingissä asuvan Elina Aho-Brennanin taiteeseen. "Koen maalauksen ja piirustuksen eräänlaisena jäljen jättämisenä."

Sarjasta Extended Body, Glasgow, öljyvärimaalaus, 380 €

 

7. Kaj Stenvall

Ankka-aiheistaan tunnettu pitkän linjan maalari Kaj Stenvall myy Taikossa myös vanhempaa tuotantoaan. Näitä et ole nähnyt koskaan aiemmin!

Sveitsiläinen järvi, öljyvärimaalaus, 7180 €

 

8. Lea Viita

Lappi inspiroi Lea Viitaa. "Lepuutan silmiäni usein katselemalla ikkunoista ulos, siristän silmiäni. Puiden oksat sojottavat joka suuntaan kaikkina kahdeksana vuodenaikana lumisina, kuuraisina, syksyisinä, kesäisinä. Karut tunturimaisemat ja suot ovat aivan lähellä."

Lappi 2000 -sarjaa, Lumen aika, akryylimaalaus, 980 €

 

9. Sami Rissanen

"Teokseni puhuvat yleensä oman maailmansa idiomaattista kieltä", sanoo parikymmentä vuotta sitten kuvataiteilijaksi valmistunut Sami Rissanen. Samin taiteessa ja teosnimissä on pilkahdus huumoria. Sukella hänen kiehtovaan maailmaansa!

Sammakon ja katkaravun uskomaton matka, maalaus sekatekniikalla, 685 €

 

10. Natalia Rantala

"Olen asunut Suomessa vasta joitakin vuosia, mutta jo tässä ajassa paikallinen luonto on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Siksipä monet maalauksistani kuvaavat Suomen luontoa ja sen lukuisia eri vaiheita ja vivahteita", Natalia Rantala kertoo.

Kaatosade 2, akvarellimaalaus, 430 €