05.05.2017

Taidelahja äidille

Taidelahja äidille

Äitienpäivä lähestyy, ja moni pähkäilee tutun pulman kanssa. Mitä hankkia lahjaksi äidille, jolla on jo kaikkea? Kysyimme kolmelta äidiltä, millaisen taidelahjan he valitsisivat Taikosta.

Turkulainen Johanna Puhtila pitää yksinkertaisesta ja selkeästä hyvän mielen taiteesta. Erityisesti nämä teokset saavat hänen mielensä vaeltelemaan onnellisena:

 

taiko

Terhi Asumaniemi: Mustarastas laulaa, 240 €.

 

"Valokuvateoksessa yhdistyvät kauneus, kuulaus ja mielen tyyneys. Mustarastaalla on lisäksi erityinen merkitys itselleni erään mieleenpainuvan kokemuksen myötä."

 

taiko

Kati Leinonen: Välke, 1950 €.

 

"Tämä valokuvateos henkii raikkautta, mielenrauhaa ja onnea. Teoksessa on satumainen tunnelma, joka kutkuttaa mielikuvitusta", Johanna luonnehtii.

 

taiko

Päivi Hintsanen: Dance, 190 €.

 

"Päivi Hintsasen grafiikkateoksessa on syvää rakkautta ja yhteyttä. Tämä tuo mieleen onnellisen hetkeen hukkumisen."

Lahjakortti Taikoon

Oululainen Kaisa Halonen on vastikään muuttanut miehensä kanssa uuteen kerrosasuntoon, jossa yksi suuri valkoinen seinä kaipaa taidetta.

"Makuuhuoneeseen hankimme jo Taikosta turkulaisen Hanna Variksen grafiikkateoksen, ja yksi toiveistani olisi saada olohuoneeseen toinen Hannan teos."

Kaisa on tykästynyt erityisesti tähän grafiikanteokseen:

 

taiko

Hanna Varis: Ilo syleilee maailmaa, 550 €.

 

Myös oululaisen tekstiilitaiteillijan Helena Kaikkosen teokset miellyttävät. Erityisesti tarinat teosten takana ovat tehneet Kaisaan vaikutuksen.

 

taiko Helena Kaikkonen: Sarastus, 1210 €.

 

Hieman kalliimpana toivomuksena Kaisa mainitsee Camilla Björkmanin maalauksen Dance with Me, joka sopisi täydellisesti olohuoneen värimaailmaan.

 

taiko

Camilla Björkman: Dance with Me, 3300 €.

 

Kaisa ei arvele saavansa arvokasta teosta lahjaksi, mutta pieni avustus Taikon lahjakortin muodossa olisi tervetullut. Taikon lahjakortti lähetetään sähköpostitse. Jos summa on vähintään 200 euroa, kortti lähetetään haluttaessa paperisena postitse.

 

taiko

 

 

Aina löytyy tilaa taiteelle

Kaarinassa asuva Carita Arffman on suuri taiteen ystävä, eikä kodin seinillä ole enää paljoa tilaa uusille teoksille. Aina löytyy kuitenkin paikka ainakin pienelle kotia kaunistavalle esineelle.

Caritan suosikkeja Taikon valikoimassa ovat muun muassa Satu Laurelin maalaukset:

 

taiko

Satu Laurel: Väritutkielma, 616 €.

 

 

Vie äiti virtuaalinäyttelyyn

Bonusvinkki äitienpäivälahjaksi: Vie äiti virtuaalitaidenäyttelyyn osoitteeseen taiko.fi ja anna äidin valita kukkarollesi sopiva taidelahja.