07.09.2017

Taiko ja Kesko yhteistyöhön

Taiko ja Kesko yhteistyöhön

Suomalaisen kuvataiteen markkinapaikka Taiko ja Kesko ovat aloittaneet yhteistyön liittyen Keskon uuden päätoimitalon, K-kampuksen, taidehankkeeseen. Yhteistyö pitää sisällään K-kampuksen taide-elämyksen suunnittelua ja toteutusta.

Kesko hankkii Taikolta aluksi taidekuraattorin palveluita. Kuraattori käy muun muassa läpi Keskon taidekokoelman ja ehdottaa siihen mahdollisia täydennyksiä Taikosta.

”Valitsimme taidehankkeeseen kumppanin, joka pystyy tarjoamaan taiteen lisäksi projektin eri piirteitä tukevia palveluita sekä kuraattorin asiantuntemusta”, kertoo Keskon Visual Manager Päivi Laitinen-Slotte.

Taidekuraattori Susanne Procopé Ilmonen, joka on aiemmin vastannut muun muassa kulttuurikeskus Hanasaaren taideuudistuksesta, aloitti työskentelyn K-kampus-hankkeen kanssa jo kesällä.

”On ollut todella kiintoisaa päästä käymään läpi Keskon laajaa ja arvokasta taidekokoelmaa ja yhdistää siihen nykytaiteen teoksia”, Susanne kertoo.

Keskon Visual Manager Päivi Laitinen-Slotte ja kuraattori Susanne Procopé Ilmonen. Keskon Visual Manager Päivi Laitinen-Slotte ja kuraattori Susanne Procopé Ilmonen.

 

Taikon toimitusjohtajan Patrik Edmanin mukaan päätös osoittaa, että yrityksillä on tarvetta monipuoliselle taidealan toimijalle.

”On hienoa, että Keskon kaltainen toimija panostaa taiteeseen ja haluaa tarjota sen avulla elämyksiä henkilökunnalle, vierailijoille ja yhteistyökumppaneille.”

rauhala-taiko

Kuvataiteilija Pasi Rauhala on yksi taiteilijoista, jonka teokset sopisivat kuraattorin mielestä uuteen pääkonttoriin. Kuvissa Rauhalan ja Petri Eskelisen kaksiosainen julkinen videoreliefi Outokummun koulussa: Luola ja Löydös, 2017.

Kuvataiteilija Pasi Rauhala on yksi taiteilijoista, jonka teokset sopisivat kuraattorin mielestä Keskon uuteen pääkonttoriin. Kuvissa Rauhalan ja Petri Eskelisen kaksiosainen julkinen videoreliefi Outokummun koulussa: Luola ja Löydös, 2017.

 

Keskon uusi päätoimitalo K-kampus rakennetaan Helsingin Kalasatamaan. Uusi, noin 1700 keskolaisen työpaikka, valmistuu 2019.

Taiko on verkossa toimiva markkinapaikka, joka välittää aitoa taidetta sekä kuluttajille että yrityksille. Taideteosten lisäksi Taiko tarjoaa yrityksille erilaisia palveluita, kuten taidekuraattorin konsultaatiota, vaihtuvia näyttelyitä ja suunnittelukilpailujen järjestämistä.

Taikossa on teoksia yli 400 ammattitaiteilijalta. Taikoa ylläpitää ja kehittää Demosarte Oy, jonka toimipaikka on Turussa.