11.04.2018

Hanki uniikki hierspiirros

Hanki uniikki hierspiirros

Mikä ihmeessä on hierspiirros? Se selviää, jos menet kuvataiteilija Ilari Kähösen myyntinäyttelyyn Helsingin keskustassa.

- Olen kehittänyt taidehistoriallisesti ainutlaatuisen pakettipiirrosmenetelmän nimeltä hierspiirros. Siinä käytetään kalkeeraavia väripigmenttejä, muun muassa kuivapastelliliitua. Ilari kertoo.

Teokset ovat ostettavissa sekä Taikosta (Ilari Kähösen sivu) että myyntinäyttelystä. Näyttelystä ostettaessa teoksen saa heti mukaansa. Jos teoksen ostaa Taikosta, teos toimitetaan perille asti. Kaikki teokset ovat ammattilaisen kehystämiä.

Ilari Kähösen hierspiirrokset ovat myynnissä Helsingin Töölössä sijaitsevassa Kultaus- ja kehysliike Virtasessa, Museokatu 28, 00100 Helsinki. Näyttely on avoinna 13.4.-21.4:

Ma-Pe klo 9-17
La klo 9-14

- Päällimmäisen kuvan aiheen piirrän kuulakärkikynällä, jolloin osa kuvan piirrosjäljestä siirtyy umpipimeässä sisäväripintoihin. Nämä neljä sisäpiirrosta ovat aina myös itselleni yllätyksiä, kukin itsenäisiä teoksia päällimmäisen piirroksen ohella. Hierspiirrosprosessi on työläs, aikaa vievä ja suomalaiszeniläinen. Sen ajatukselliset kumppanit löytyvät yli tuhatvuotisesta japanilaisesta puupiirrostraditiosta, Ilari kertoo.

Hierspiirros on myös erittäin kestävä valinta, sillä se säilyy parhaimmillaan vuosisatoja. Helsingin näyttelyssä Ilari Kähösellä on myynnissä neljä yksittäistä teosta sekä kuusi kaksiosaista diptyykkiä.

Muun muassa tämä kaksiosainen kehystetty hierspiirros on myynnissä Helsingin näyttelyssä. Hinta: 748 €.

Ilari Kähösen teoksissa risteilevät esittävät ja abstraktit teemat. Viivat tai pienet ympyrät muodostavat isompia kuvioita ketjuuntumalla yhteen. Useimmissa teoksissa taustana toimii aukosta tai pisteestä aukeava viivasarja, eräänlainen rihmasto, jonka poimuihin kätkeytyy eläin- ja ihmisaiheita sekä taiteilijan omakuvia. Bysantin ajan ja Antiikin Kreikan mosaiikkiteokset ovat toimineet taiteilijalle tärkeinä inspiraation lähteinä, kuten myös perinteinen afrikkalainen kuvasto, jossa taiteilija ammensi vaikutteita vietettyään pidemmän aikaa Sambiassa.

 

Neljä yksittäistä kehystettyä hierspiirrosta myynnissä. Hinta: 300 €.

Ilari Kähönen (s. 1962) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä kotimaassa ja hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin myös ulkomailla. Hänen teoksiaan kuuluu muun muassa Helsingin taidemuseon ja Antti ja Jenny Wihurin rahaston kokoelmiin.