01.07.2017

Kesäkuun katsotuimmat

Kesäkuun katsotuimmat

Kesäkuun katsotuimmat taiteilijat ovat kaikki myyneet yhden tai useamman teoksen Taikon kautta. Helsinkiläisen kuvataiteilijan Elina Liikasen teoksista jo kahdeksan on löytänyt uuden kodin, ja helsinkiläiseltä Aino Keinäseltä on myyty kolme teosta. Myös vastikään Taikoon liittynyt turkulainen taidemaalari Mikko Paakkola on avannut myyntitilinsä.

Katsotuimpien joukossa olivat lisäksi vantaalainen Satu Laurel ja helsinkiläinen Miika Nyyssönen. Molempien teoksia on myyty Taikon kautta.

Tutustu taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa tarkemmin klikkaamalla kuvia.

Monipuolinen taiteilija

taiko

Elina Liikanen

 

taiko

Elina Liikanen: Pukuhuone, 60 €.

 

Elina Liikanen on monipuolinen ja palkittu kuvataiteilija. Taikossa hänellä on esillä niin suurikokoisia maalauksia kuin grafiikkaakin. Elinalla on parhaillaan myynnissä esimerkiksi yksi suositun Pukuhuone-grafiikkasarjan viimeisistä teoksista.

Kiintoisana yksityiskohtana mainittakoon, että Elina esiintyy toisen Taikon taiteilijan, Jukka Lehtisen, myynnissä olevassa valokuvassa. Katso kuva täällä.

Inspiraatiota levästä

taiko

Aino Keinänen

 

Aino Keinänen tutkii ihmisen voimavaroja kuvaamalla kehoa ja sen asentoa. Hänelle on tärkeää näyttää vakavatkin aiheet kauniilla ja hienovaraisella tavalla.

Tärkeä muotokielen vaikute kumpuaa ahdinpartalevästä, joka Ainon mielestä muistuttaa ihmisen hiuksia.

taiko

Aino Keinänen: Back, 475 €.

 

Pohjoista melankoliaa

taiko

Mikko Paakkola

 

"Työskentelyäni hallitsee pohjoinen melankolia, jonka olen taivuttanut puhtaan maalauksen kielelle", kertoo taidemaalari  Mikko Paakkola. Pariisissa ja Brysselissä asunut Mikko palasi Suomeen vuonna 2006 ja asuu tätä nykyä Turussa.

taiko

Mikko Paakkola: Nimetön, 770 €.

Visuaalisia tarinoita

Satu Laurel

Satu Laurel

Satu Laurel haluaa maalaamalla tuoda esiin kätkettyä kauneutta. Värit inspiroivat häntä ja kutsuvat leikkiin.

"Tauluni ovat visuaalisia tarinoita, jotka elävät katsojan tulkinnan mukaan", Satu sanoo.

 

 

taiko

Satu Laurel: There is no mountain too tall, 650 €.

 

 

Impulssit materiaalina

Miika Nyyssönen

Miika Nyyssönen

 

Helsinkiläisellä Miika Nyyssösellä on Taikossa myynnissä maalauksia ja veistoksia. Monissa maalauksissa on helsinkiläisille tuttuja paikkoja, kuten Ruskeasuota, Pikku Huopalahtea ja Keskuspuistoa.

Miika työstää monia materiaaleja ja laskee materiaaleiksi myös impulssit, kuten kädenjäljen, maalauseleet ja refleksit.

"Ulkoisesta havainnosta kuten maisemasta, mallista tai taidehistoriaan liittyvistä lähtökohdista maalaaminen on usein yllätyksellistä - tarkempi tarkastelu näyttää aiheen erilaisena kuin olisi voinut luulla."

taiko

Miika Nyyssönen: Maisema Ouran saaristosta, 330 €.