01.07.2017

Mest klickade i juni

Mest klickade i juni

Alla mest klickade konstnärer i juni har redan sålt ett eller fler konstverk på Taiko. Bildkonstnär Elina Liikanen från Helsingfors har redan sålt åtta konstverk via Taiko medan Aino Keinänen, också hon från Helsingfors, har sålt tre verk. Också Åbobon Mikko Paakkola, som nyligen anslutit sig till Taiko, har sålt sin konst.

Bland de mest klickade konstnärerna i juni finns också Satu Laurel från Vanda och Miika Nyyssönen från Helsingfors. Båda två har sålt konstverk via Taiko.

Läs mer om konstnärerna och se deras konstverk genom att klicka på bilderna.

Mångsidig konstnär

taiko

Elina Liikanen

 

taiko

Elina Liikanen: Pukuhuone, 60 €.

 

Elina Liikanen är en mångsidig och premierad bildkonstnär. På Taiko har hon till salu både större och mindre målningar samt grafik. Elina har i sin profil bland annat de sista verken i hennes populära Pukuhuone-serie.

En intressant detalj är att Elina figurerar i en annan Taiko-konstnärs konst, nämligen Jukka Lehtinens fotografi. Se bilden här.

Inspiration från alger

taiko

Aino Keinänen

 

Aino Keinänen undersöker människan genom att avbilda kroppen och dess ställningar. För henne är det viktigt att porträttera också allvarliga saker på ett vackert och finkänsligt sätt.

En viktig krydda för Ainos konst är algen grönslick, som enligt Aino påminer om människans hår.

taiko

Aino Keinänen: Back, 475 €.

 

Nordisk melankoli

taiko

Mikko Paakkola

 

"Mitt arbete domineras av melankolin från norr, som jag omformar till målandets språk, säger målare Mikko Paakkola. Mikko, som bott i Bryssel och Paris, återvände till Finlnd år 2006 och bor nuförtiden i Åbo.

taiko

Mikko Paakkola: Nimetön, 770 €.

Visuella historier

Satu Laurel

Satu Laurel

Satu Laurel vill genom sitt målande få fram dold skönhet. Hon inspireras av färger som inbjuder till lek.

"Mina målningar är visuella historier, som lever enligt åskådarens tolkning", säger Satu.

taiko

Satu Laurel: There is no mountain too tall, 650 €.

 

Impulser som material

Miika Nyyssönen

Miika Nyyssönen

Helsingforskonstnären Miika Nyyssönen har målningar och skulpturer till salu på Taiko. Många av målningarna porträtterar bekanta platser för stadens invånare, så som Brunakärr, Lill-Hoplax och Centralparken.

Miika jobbar med många olika material, och räknar som material också impulser, så som reflexer och målningsgester.

"Att utgå i målandet från yttre observationer så som landskap, modeller eller konsthistoria är ofta fullts av överraskningar - en närmare granskning visar temat annorlunda än man kunnat tro."

taiko

Miika Nyyssönen: Maisema Ouran saaristosta, 330 €.