31.07.2017

Heinäkuun katsotuimmat

Heinäkuun katsotuimmat

Heinäkuun katsotuimmat taiteilijat ovat taidemaalareita. Tutustu taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa tarkemmin klikkaamalla kuvia.

Valoisaa ja syvällistä taidetta

 

Annuli Viherjuuri

 

Kokkolassa asuva Annuli Viherjuuri tunnettiin jo lapsena perheen kesken "meidän taiteilijana". Lukion jälkeen kuvaamataidon opettajat patistivat Annulin kansanopistoon, jolloin hän sukelsi kuvataiteen maailmaan.

"Se tuntui niin omalta, että lähdin opiskelemaan siitä itselleni ammattia."

 

taiko

Annuli Viherjuuri: Seppeleet, 2990 €.

 

Annulin taide on ihmiskeskeistä, valoisaa ja syvällistä. Taikossa on myytävänä esimerkiksi teoksia symbolistisesta Toivon valtakunta -teossarjasta, jossa tyttölapset ja nuoret naiset toimivat toivon välittäjättärinä.

"Lyyrisissä maalauksissa on viittauksia niin taidehistoriaan, antiikin sulottariin kuin kristilliseen morsiusmystiikkaan. Seppeleellä on keskeinen rooli kokonaisuudessa sen sisältämän symboliikan vuoksi. Kristillisessä symboliikassa seppele kuvaa ikuista elämää ja voittoa - siis toivon täyttymystä", Annuli kertoo.

 

Maali liikkuu levyn pinnalla

taiko

Kaija Hinkula

 

Väri, pinta ja liike ovat oululaisen Kaija Hinkulan mielenkiinnon kohteita.

"Teoksissani maali liikkuu levyn pinnalla jättäen kerroksellisia jälkiä erilaisin välinein toteutetusta intuitiivisesta maalausprosessista."

Kaija maalaa öljyväreillä mdf-levylle.

 

taiko

Kaija Hinkula: Landscape X, 750 €.

 

Mieluummin umpihanki kuin latu

taiko

Markus Tornberg

 

"Mieluummin kuljen vapaasti umpihangessa kuin vanhoja toisten tekemiä latuja", luonnehtii työtapaansa kuvataiteilija Markus Tornberg.

Markuksen teoksissa esiintyy usein  ihmeellinen ihmisfiguuri tai eläinhahmo, mutta myös luonto on alkanut löytää yhä enemmän tietään hänen maalauksiinsa.

taiko

Markus Tornberg: Yö suomalaisessa puutarhassa, 180 €.

 

Lappi innostaa

Lea Viita

 

Lappi näkyy voimakkaasti Lea Viidan maalauksissa.

"Lepuutan silmiäni usein katselemalla ikkunoista ulos, siristän silmiäni. Puiden oksat sojottavat joka suuntaan kaikkina kahdeksana vuodenaikana lumisina, kuuraisina, syksyisinä, kesäisinä. Karut tunturimaisemat ja suot ovat aivan lähellä. "

Lue aiemmin julkaistu Lean haastattelu.

taiko

Lea Viita: Mustikka-aika, 1800 €.

 

Yksinkertaisista aineksista arvokasta ja pysyvää

Jaro Palmu

 

Helsinkiläinen Jaro Palmu haluaa maalata kauniita ja mielenkiintoisia tauluja. Hänen mukaansa maalaaminen on useiden osien summa: kyse on väreistä ja suhteista,  sommitelmasta ja muodosta, yksityiskohdista ja kokonaisuudesta, viivasta ja struktuurista, voimasta ja herkkyydestä, luonnonvoimista ja hiljaisuudesta.

"Alkemistin tavoin taiteilija muokkaa yksinkertaisista materiaaleista jotain arvokasta ja pysyvää."

 

taiko

Jaro Palmu: Sininen. Hiekka. 1900 €.