13.06.2018

Taide-elämyksiä luistellen

Taide-elämyksiä luistellen

Kuvataiteella ja muodostelmaluistelulla on paljon yhteistä. Kansainvälisesti menestyneessä Helsinki Rockettes -joukkueessa luisteleva Martina Timonen kertoo, mitä taide hänelle merkitsee. Lue Martinan mietteet ja katso, millaisesta kuvataiteesta hän pitää!
 
Helsinki Rockettes on kolminkertainen muodostelmaluistelun maailmanmestari. Taideverkkokauppa Taiko on yksi joukkueen tukijoista, ja kaikista RCKT-koodilla tehdyistä ostoista menee osa Helsinki Rockettesille. Kun syötät koodin RCKT kassalla, tuet samalla suomalaista naisurheilua.
 

"Olen todella innoissani yhteistyöstä juuri Taikon kanssa, sillä taide on niin lähellä meidän kaikkien sydäntä. Joukkueemme tarvitsee tukijoita, jotta voimme keskittyä treenaamiseen ja voittaa yhä uusia mestaruuksia. Jokainen, joka käyttää koodia taideostoksissaan Taikosta tukee meitä suoraan, ja se on meille iso juttu!
 
Minulle muodostelmaluistelu lajina on vahvasti yhteydessä taiteeseen. Ohjelmiemme koreografioihin käytetään aikaa ja ajatusta. Erityisen haastavaa, mutta myös palkitsevaa, lajissani on musiikin ja liikkeen yhteensovittaminen ja ohjelmien pakollisten elementtien suorittaminen tavalla, joka tukee silloisen ohjelman teemaa.
 
Valmentajat ja koreografit pyrkivät luomaan ohjelmista taide-elämyksiä, jotka tarjoavat yleisölle mahdollisimman jännittävää, mielenkiintoista ja tunteita herättävää katsottavaa. Me urheilijat saamme toimia ikään kuin työvälineinä, pensseleinä, jotka maalaavat valmentajien ja koreografien käden jäljen yleisön silmien eteen.
 
Nautin siitä, että muodostelmaluistelu lajina antaa minulle keinon tutkia ja tuoda esiin luovia piirteitäni. Vaatii erityistä kykyä hahmottaa ohjelmien koreografioissa käytettyjä kekseliäitä muotoja. Suurten kokonaisuuksien näkeminen on minulle jo luontevampaa 14 muodostelmaluisteluvuoden ansiosta.
 
Urheilu-uran rinnalle tarvitsen myös keinoja rentoutua. Pidän piirtämisestä ja maalaamisesta, joissa haastavinta minulle on ollut juurikin työni tuloksen näkeminen kokonaisuutena. Pikku hiljaa olen löytänyt yhteyden myös tässä: kun työstän lyijykynällä piirrosta, jokainen piirtämäni asia on yhteydessä toiseen muodostaen kokonaisuuden. Treenimentaliteettimme on 'täytyy luottaa prosessiin', ja se pätee niin taiteen luomiseen paperille kuin meillä jäällä.
 
Lempiteokseni Taikossa on valokuvateos Siniset lehdet ll. Pidän värimaailmasta paljon! Vaikka teos on sävyiltään tumma, se on silti positiivinen ja iloinen."