28.12.2017

Taikolle tukea ministeriöltä

Taikolle tukea ministeriöltä

Taiko on saanut 50 000 euron avustuksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Tuki on myönnetty pääasiassa Taikon kansainvälistämiseksi ja siten suomalaisen kuvataiteen myynnin edistämiseksi ulkomailla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi joulukuussa yhteensä noin 380 000 euroa visuaalisen taiteen alan välittäjäportaan kehityshankkeisiin. Taiko sai suurimman avustussumman. Tukea annettiin 13 eri toimijalle.

Marraskuussa 2016 avattu Taiko on toiminut ensimmäisen vuotensa Suomen rajojen sisällä. Teostoimitukset ulkomaille avataan mahdollisimman pian vuonna 2018. Tavoitteena on rakentaa Taikosta kansainvälinen suomalaisen kuvataiteen markkinapaikka ja edistää kuvataiteen vientiä.

"Suomalainen design tunnetaan maailmalla, mutta kuvataiteen vienti on vielä lapsenkengissä. Tähän haluamme muutoksen", Taikon toimitusjohtaja Patrik Edman kertoo.

 

taiko

Vesa Loikas: Nopea Kehitys III, 660 €.

 

Taikossa lähes 500 eri puolilla Suomea asuvaa ammattitaiteilijaa esittelee ja myy teoksiaan. Valikoimassa on yli 4500 teosta. Teoksia voi hakea esimerkiksi tekniikan, koon, värin ja hinnan perusteella, ja ostokset maksetaan verkkokaupassa.

Taiko on lisännyt selvästi kuvataiteen ostamista ja taiteilijoiden teosmyyntiä, ja monet taiteilijat ovat Taikon avulla ylittäneet keskimääräisen teosmyyntiansion, joka on 5000 euroa vuodessa.

Taiko toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Konseptin on kehittänyt Demosarte Oy, jonka toimipaikka on Turussa.