15.05.2018

Taidetta valmistujaislahjaksi

Taidetta valmistujaislahjaksi

Taikossa työharjoittelussa oleva mainonnan suunnittelun opiskelija Ilona Aaltonen kertoo oman näkemyksensä taiteesta ja pohtii minkälainen taide voisi sopia valmistujaislahjaksi.

”Taide on mielestäni oivallinen lahja valmistuvalle nuorelle. Valmistuva nuori elää suurten muutosten aikaa ja edessä saattaa olla muutto omaan kotiin tai jopa uuteen kaupunkiin. Taideteos on ikuinen muisto tästä elämän muutosvaiheesta, ja teos saattaa kulkea mukana koko loppuelämän.

Sopivan teoksen valitseminen maultaan tarkalle nuorelle voi olla haastavaa. Jos oikean teoksen löytäminen tuntuu vaikealta, kannattaa mielipidettä kysyä lahjan saajalta itseltään. Tai jos haluaa säilyttää yllätyksen, muttei osaa tehdä valintaa, on vaihtoehtona myös Taikon lahjakortti, joka on hyvä tapa antaa nuorelle valinnan vapaus, mutta samalla varmistaa, etteivät lahjarahat kulu valmistujaisjuhlailtana skumppaan.

Makuja ja mieltymyksiä on yhtä paljon kuin ihmisiäkin. Minua viehättävät abstraktit teokset, mutta toisaalta myös lähes valokuvamaisen tarkat maalaukset. Pidän pastellisävyistä, mutta myös voimakkaista kontrasteista. Minua kiehtovat valolla luodut tunnelmat ja erilaisten värien ja sommitelmien yllättävä harmonia. Etsin taiteesta samaistumispintaa, tarinoita ja tunteita, sekä tietysti lisämaustetta sisustukseen ja iloa silmälle.

Valintaa helpottaakseni olen poiminut Taikon laajasta valikoimasta muutaman teoksen, jotka miellyttävät omaa silmääni ja joita itse olisin voinut toivoa valmistujaislahjaksi.”

 

Elina Ruohonen: Untuvikot IIIElina Ruohonen: Untuvikot III, 1320 €

 

Eve Alasaarela: Täällä on aina juhlat!, 1500 €

 

Juha Kuosmanen: Ylläpitäjä, 1300€

 

Petra Kaminen Mosher: Tulipa Caesius, 1500 €

 

Päivi Kukkasniemi: Utuisia unelmia, 1900 €

 

Kari Pyykönen: Pioni, 750 €

 

Niko Vartiainen: Peacock, 100 €

 

Greta Marjamäki: Muutos, 1400 €