14.12.2018

Taikolle kehitystukea

Taikolle kehitystukea

Taideverkkokauppa Taiko haluaa kehittää suomalaista taidemarkkinaa yhteistyön kautta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Taikolle 60 000 euroa muun muassa yhteistyön aloittamiseen taidegallerioiden kanssa. Yksi keskeinen tavoite on, että galleriat saavat Taikon kautta näkyvyyttä näyttelyilleen ja siten lisämyyntiä.

- Suomalainen taidekenttä on pirstaloitunut, joten yhteistyö eri toimijoiden välillä on tarpeen. Yhdessä voimme tehokkaammin edistää suomalaisen taiteen myyntiä ja vientiä. Ministeriön avulla voimme nyt lähteä toteuttamaan visiotamme, kertoo Taikon toimitusjohtaja Patrik Edman.

Taiko aloittaa pilottiyhteistyön muutaman gallerian kanssa. Tavoitteena on luoda konsepti, jonka avulla yhteistyön piiriin saadaan yhä lisää gallerioita.

OKM myönsi tällä viikolla yhteensä 400 000 euroa visuaalisen taiteen välittäjäportaan kehittämishankkeisiin.

Taideverkkokauppa Taiko täytti hiljattain kaksi vuotta. Tilastojen valossa taiteen ostaminen verkosta kasvaa vahvasti. Taikosta on kahden vuoden aikana hankittu pitkälti yli 1000 taideteosta. Myytyjen teosten määrä on kuluvana vuonna lisääntynyt kymmeniä prosentteja viime vuoteen verrattuna.

Taiko on käytännössä maailman laajin suomalaisen kuvataiteen markkinapaikka. Taikon valikoimassa on noin 550 eri puolilla Suomea asuvan ammattitaiteilijan yli 6000 taideteosta. Syyskuusta lähtien Taiko on toimittanut suomalaista taidetta myös kansainvälisille ostajille. Konseptin on kehittänyt Demosarte Oy, jonka toimipiste on Turussa.