19.12.2016

Tre framtidsnamn

Tre framtidsnamn

Det finns många unga lovande konstnärer på Taiko. Taikos kurator Maija Kasvinen har handplockat tre konstnärer, som hon pekar ut som framtidsnamn inom finländsk bildkonst.

"Alla dessa konstnärer har en stark egen estetik och stil, som höjer sig ur nutidskonstens mainstream. Ur deras konstverk strålar ett starkt engagemang för det de gör. Ljuset och färgerna i deras konstverk känns samtidigt välkomna i den här mörka tiden", säger Maija.

Jukka Virkkunen, 30.

jukkavirkkunen

"Jag får inspiration för min konst av all den skönhet som omger oss och som ofta går förbi obemärkt. Jag vill göra människor glada med min konst."

 

jukka virkkunen

Jukka Virkkunen: Arabesc Servinc, 2016. 100 x 150 x 4 cm, 2475 euro.

 

Katri Mononen, 35.

katri mononen

"Målningsprocessen börjar ofta från fascinerande eller störande bilder som jag plockar från olika källor. I mina nyaste målningar har jag inspirerats av bilder typiska för science fiction, ofullbordade byggnader och övergivna landskap."

 

 

katri mononen

Katri Mononen: Sci-fi, 2014. 90 x 90 x 2 cm, 1980 euro.

 

Timo Tähkänen, 33.

timo tähkänen

"Mina konstverk sammanbinder ofta färg, materia och människorelationer. Mitt konstnärliga arbete dirigeras av funderingar kring färger, om målning mellan liv och konst, av estetiken från vardag och dialog samt av den betydelse som bildkonstnären och konsten har i samhället."

 

timo tähkänen

Timo Tähkänen: Hymy 14., 2016. 81 x 110 x 2 cm, 1800 euro.