19.12.2016

Kolme nuorta lupausta

Kolme nuorta lupausta

Taikossa on mukana useita lupaavia nuoria taiteilijoita. Taikon kuraattori Maija Kasvinen poimi kolme taiteilijaa, jotka hän näkee tulevaisuuden niminä Suomen kuvataidekentässä.

"Näillä kaikilla taiteilijoilla on vahva, oma estetiikka ja tyyli, joka nousee esiin nykytaiteen valtavirrasta. Heidän töistään paistaa sitoutuminen omaan tekemiseen. Lisäksi teosten valo ja värit tuntuvat tervetulleilta tänä pimeänä vuodenaikana", Maija perustelee valintojaan.

Jukka Virkkunen, 30.

jukkavirkkunen

"Saan inspiraatiota taiteen tekemiseen kauneudesta, joka ympäröi meitä ja joka usein jää meiltä huomaamatta. Haluan tehdä ihmiset onnellisiksi taiteellani."

 

jukka virkkunen

Jukka Virkkunen: Arabesc Servinc, 2016. 100 x 150 x 4 cm, 2475 euroa.

 

Katri Mononen, 35.

katri mononen

"Maalausprosessini lähtee usein liikkeelle eri lähteistä poimimistani kiehtovista tai häiritsevistä kuvista. Uusimpia maalauksiani inspiroineissa kuvissa on esiintynyt science-fiction -kuvastolle tyypillisiä näkyjä, keskeneräisiä rakennuksia ja autioita maisemia."

 

katri mononen

Katri Mononen: Sci-fi, 2014. 90 x 90 x 2 cm, 1980 euroa.

 

Timo Tähkänen, 33.

timo tähkänen

"Teoksiini kietoutuvat usein yhteen väri, materia ja ihmissuhteet. Taiteellista työtäni ohjaavat pohdinta väristä, maalauksesta elämän ja taiteen välillä, arjen ja vuorovaikutuksen estetiikasta sekä kuvataiteilijan ja taiteen paikasta ja merkityksestä yhteiskunnassa."

 

timo tähkänen

Timo Tähkänen: Hymy 14., 2016. 81 x 110 x 2 cm, 1800 euroa.