16.07.2018

Mikään ei pidättele

Mikään ei pidättele

Hämeenlinnassa asuvan taiteilijan Marja-Leena Etulan tie nykyiseen ammattiin on ollut mutkikas. Hän tiesi jo koululaisena haluavansa taiteilijaksi, mutta ammatti antoi odottaa itseään vuosikymmeniä. Nyt mikään ei enää pidättele. Lue Marja-Leenan tarina ja hanki hänen taidettaan Taikosta.

 

 

"Muistan, kun kuvataiteen aineopettajamme hehkutti tuovansa malleiksi eläinten kalloja ja täytettyjä lintuja. Tiesin, että haluan isona taiteilijaksi. Olin kympin piirtäjä ja kuvataide houkutteli. Pyrin Ateneumiin grafiikan linjalle heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen, mutta päädyin ensimmäiselle varasijalle.

Media-ala kiinnosti. Sihteeriopiston harjoittelujaksolla tutustuin Yleisradioon, ja kuvaussihteerikurssi alkoi valmistuttuani. Hakijoita oli yli sata, ja vain kymmenen pääsi jatkoon. En tiedä mikä onnenkantamoinen se oli, mutta sille tielle jäin 35 vuodeksi. Työskentely tv-kuvan kanssa oli aitiopaikka kulttuurin koko kirjoon."

 

Marja-Leena Etula: Kultainen enkeli, 350 €

 

"Kun pääsin vapaalle, minua ei pidätellyt mikään. Suoritin kuvataiteen kolmevuotiset perusopinnot ja jatkan nyt Lapin yliopiston ja Hämeen kesäyliopiston aineopintokokonaisuuden parissa. Taidehistorian opinnot Helsingin avoimessa yliopistossa olivat kiehtova seikkailu taiteen maailmaan. Taidekoulu Alfa-Art puolestaan antoi teknistä osaamista kuvan tekemiseen.

Muutto pääkaupunkiseudulta Hämeeseen toi uusia kuvioita. Pääsin heti mukaan Hämeenlinnan Taiteilijaseuraan ja Paperihuone ry:n graafikoiden yhteisöön. Taiteilijaystävät ovat maailman parasta seuraa. Opimme toinen toisiltamme uusia tekniikoita ja ripustamme innolla ryhmänäyttelyjä.

"Grafiikanpajamme yhteydessä on Galleria Paperihuone, jonka tiloja vuokraamme edullisesti taiteilijoille. Olen löytänyt uuden elämän taiteilijapiireissä. Parasta kaikesta, minulla on oma maalaustila Gallerian alakerrassa."

 

Marja-Leena Etula: Unikot, 350 €