04.11.2018

Hanki ympäristöaiheinen teos

Hanki ympäristöaiheinen teos

Taiteilijat toimivat yhteiskunnan tulkkeina, ja esimerkiksi ilmastonmuutos on kirvoittanut useita kantaaottavia taideteoksia. Poimimme Taikon valikoimasta kymmenen teosta, joissa taiteilijat purkavat tuntemuksiaan ilmaston ja ympäristön tilasta ja ihmisten muuttuneesta luontosuhteesta. 

Lisää teos ostoskoriin klikkaamalla kuvaa. Toimitusmaksu sisältyy hintaan useissa Euroopan maissa.

"Minusta tuntuu, että menemme metsään"

Julia Weckman: Silva II, 1190 €

Mitä metsät ovat tulevaisuudessa? Onko niitä? Näitä asioita pohtii Julia Weckman teossarjassaan.

"Tulevaisuuden metsät ja erilaiset luontokokemukset saattavat olla hyvinkin erilaisia tuleville sukupolville. Minusta tuntuu, että me menetämme metsän. Tämänhetkinen elämä tuntuu olevan yhtä menetystä. Meidän pitäisi lukea tuulta ja huolestua. Tuulet ovat entistä levottomampia", Julia kirjoittaa.

"Pilvet pudottavat pallon pinnalle mustaa"

Maire Keinänen: Kaukokaipuun hiilijäljet, 320 € 

Halu nähdä maailman joka kolkka on rakkautta omaa planeettaamme kohtaan, sanoo Maire Keinänen ja jatkaa: "Mutta lentäessäni pilvet pudottavat pallon pinnalle mustaa, jätän uhkaavan hiilijalanjäljen."

Nyrjähtänyttä estetiikkaa

Leena Mertanen: Diamonds are forever, 630 €

"Meet Meat" -sarjassa Leena Mertanen tutkii kertakäyttökulttuuria ja länsimaista kulutushysteriaa. "Värjäsin erinäisiä lihan kappaleita karamellivärillä ja asettelin sommitelmaksi."

Öljytsunami iskee

Juuso Leppälä: Öljy sotkee Grönlannin, 490 €

"Teollisuuden leviäminen Grönlantiin on tuonut ikäviä lieveilmiöitä kun ihmiset joutuvat liian nopeasti muuttamaan tapaansa elää", sanoo Juuso Leppälä. Tämän teoksen aiheena on hallusinaatio öljyisestä tsunamista.

Ilmastonmuutosahdistus

Ville-Petteri Turkia: Dreaming of Deep Waters Over Horizon, 1220 €

Ville-Petteri Turkian sekatekniikalla toteutettu teos on osa taiteilijan laajempaa kokonaisuutta, joka käsittelee ilmastonmuutosahdistusta.


Nykyihmisen suhde luontoon

Lora Dimova: The Principles of Morphology, 2120 €

Lora Dimovan valokuvateossarja käsittelee vertauskuvallisesti nykyihmisen suhdetta luontoon.


Kaikki on lähtöisin merestä

Jukka Nopsanen: Meren sylissä, 1440 €

"Kaikki elämä on lähtöisin merestä. Meidän on suojeltava meriä ja niiden monimuotoista eliöstöä, jotta elämä voisi jatkua", tähdentää Jukka Nopsanen.


Mitä tapahtuu todella?

Petri Merta: Mitä tapahtuu todella? 1820 €

 "Mitä tapahtuu todella" on lainaus Pentti Saarikosken kuuluisasta runokokoelmasta vuodelta 1962."Nimi toimii hyvin mielestäni myös nykyaikana, kun tarkastelee poliittista maisemaa ja ihmisten touhuja vaikkapa kalojen näkökulmasta", Petri Merta pohtii.


Maailma ylösalaisin

Henna-Riikka Halonen: Maailma ylösalaisin, 1140 € 

Henna-Riikka Halonen käsittelee teossarjassaan ihmisen suhdetta muuttuvaan ympäristöön, eritoten luontoon ja muihin eläviin olentoihin.


Herkkää toivoa ja valoa

Marika Kotiranta: Pimeyden keskellä, 330 € 

Voimattomuus lamaannuttaa ja kovettaa meitä. Pimeyden keskelläkin Marika Kotirinta soisi meidän säilyttävän herkkyytemme ja suojelevan sisintämme. "Jotta huomaisimme myös hyvän ja löytäisimme keinoja vaikuttaa asioihin."