11.07.2019

Katso kuraattorin poiminnat

Katso kuraattorin poiminnat

Taikon laajassa valikoimassa on tuhansia kauniita ja persoonallisia taideteoksia. Hakua voi rajata esimerkiksi tekniikan, aiheen, koon, hinnan ja jopa värin mukaan. Tuntuuko oikean teoksen valitseminen kuitenkin haastavalta? Taikon kuraattori Emmi Kattelus voi auttaa.

Emmi valitsee säännöllisesti Taikon valikoimasta teoksia, jotka ovat hänen mielestään erityisen laadukkaita. Heinäkuun poiminnassa on mukana kaksi maalausta, kaksi grafiikkateosta ja yksi veistos.

Pääset lisäämään teoksia ostoskoriin klikkaamalla kuvia. Taikossa olevat teokset ovat uniikkeja - jos löydät sinulle mieluisan teoksen, on siis hyvä toimia nopeasti.

Katso täältä kuraattorin huhtikuun, toukokuun ja kesäkuun valinnat.

Roy Aurinko

Roy Aurinko: Hei äiti. Liityin laivastoon, ne opettaa mut uimaan, 1380 €.

Roy Aurinko on tunnettu ekspressionistisista maalauksistaan. Värien rohkea käyttö ja materiaalin tuntu ovat vahvasti läsnä hänen teoksissaan. Maalausten nimet ovat kuin ajatusleikkiä, lopputulos jää katsojan oivallettavaksi. Näin taiteilija kertoo työskentelystään:

“Joku viisas on sanonut että maalaus ei ole koskaan valmis, vaan maalaaminen vain lopetetaan mielenkiintoisella hetkellä. Olen koettanut pitää ohjeen mielessä: hyvässä maalauksessa yhdistyvät vaaran ja helppouden tunne.”

Riitta Nelimarkka

Riitta Nelimarkka: Elise is back, 2620 €.

Professori Riitta Nelimarkan teokset ovat täynnä hehkuvia ja runsaita värejä. Teosten runsaat yksityiskohdat leikittelevät katsojan mielikuvituksella. Riitta Nelimarkan teoksissa nähdään taiteilijan sielunmaisemaa ja usein teoksissa vilahtaa tunnettu alter ego "Elise". "Elisellä on monta muotoa, kuten on meillä ihmisinä ja olentoina. Niin vapaa on taiteilijan sielu, ettei sen tarvitse istua aikakausien ismeihin eikä trendeihin.

Niina Kestilä

Niina Kestilä: Valo ja varjo yhdessä, 2020 €.

Niina Kestilän veistokset ovat jotain perinteisen kuvanveiston ja maalaustaiteen väliltä. Verkkomaiset muodot, moniulotteiset puupinnat ja öljyväri muodostavat mielenkiintoisen kokonaistaideteoksen. Taiteilijan inspiraatio lyöytyy luonnosta: "Luonto on tärkeä innoittaja taiteellisessa työssäni. Luonnon värit ja muodot inspiroivat aina, vuodesta ja vuodenajasta toiseen".

Tiina Vainio

Tiina Vainio: Hammer, 260 €.

Tiina Vainio on taidemaalari ja graafikko. Hänen teoksissaan materiaaleja yhdistellään rohkeasti ja niiden käsittely on taidokasta. Teoksissaan hän on maalamisen lisäksi muun muassa kaivertanut muovia, kovertanut puuta ja lisännyt pintaan hopeakalvoja. Taiteilija kertoo lähtökohdistaan näin: "Uskon kauneuden voimaan, jonka kautta voi puhua vaikeistakin asioista tuloksekkaammin. Näen kauneutta melkein kaikkialla. Maalaus kaivinkoneesta sorakuopalla voi olla kaunis."

Athanasía Aarniosuo

Athanasía Aarniosuo: Marry me tonight, 140 €.

Athanasía Aarniosuon grafiikan teokset ihastuttavat kerronnallisuudellaan. Taiteilijaa inspiroi muun muassa populaarikulttuuri, musiikki ja elementtinä vesi. Marry Me Tonight - teos syntyi musiikin innoittamana ja jatkaa tulkintaansa katsojan ajatusmaailmassa.

Taiteilija kertoo teostensa lähtökohdista: "Pohdin jatkuvasti tarinan ja kuvien suhdetta – miten kuvien ja tekstin rytmitys muokkaavat kertomusta. Työskentelyssäni tutkin narratiivisuutta ja sarjallisuutta kokeellisesti ja eri menetelmin."