16.04.2019

Kuraattorin poiminnat

Kuraattorin poiminnat

Taikon laajassa valikoimassa on toinen toistaan hienompia taideteoksia. Tuntuuko oikean teoksen valitseminen haastavalta? Siinä tapauksessa Taikon kuraattori voi kenties auttaa.

Kuraattorimme Emmi Kattelus valitsee säännöllisesti valikoimasta teoksia, jotka ovat hänen mielestään erityisen laadukkaita. Ensimmäisessä poiminnassa on mukana neljä maalausta ja yksi valokuvateos. Pääset lisäämään teoksia ostoskoriin klikkaamalla kuvia. Muistathan, että Taikossa olevat teokset ovat uniikkeja.

 

Sophie Schubakoff

Sophie Schubakoff: Ihmemaa, 920 €

Kuraattorin kommentti: "Sophie Schubakoffin moniulotteiset maalaukset ovat kuin veistoksia. Voimakkaat värit pysäyttävät ja antavat katsojan mielikuvitukselle vallan."

 

Elina Aho-Brennan

Elina Aho-Brennan: Inner Landscapes I, 520 €

Kuraattorin kommentti: "Elina Aho-Brennanin teoksissa havoinnoidaan itse maalausprosessia. Vuorovaikutus valon, värin ja viivan kanssa on osa teosta. Eläväisyys ja moniulotteisuus jättävät katsojalle tulkinnan vapauden."

 

Maija Kurki

Maija Kurki: Maitosade, 1120 €

Kuraattorin kommentti: "Maija Kurjen valokuvateoksissa on ikuistettu ainutlaatuinen, katoava hetki. Taiteilija kertoo luovansa outoja paikkoja ja näkymiä, kuin häivähdyksiä todellisuudesta."

 

Merja Hujo

Merja Hujo: Appelsiinilaakso, 2710 €

Kuraattorin kommentti: "Merja Hujo käsittelee valoa ja varjoa taidokkailla värisävyillä. Eri vuodenaikojen maisemat muuttuvat maalausprosessissa sävyjen harmoniaksi."

 

Petteri Cederberg

Petteri Cederberg: Asetelma III, 960 €

Kuraattorin kommentti: "Petteri Cederberg käsittelee klassisia aiheita uniikilla tyylillään. Teoksissa on arkisia havaintoja ihmisistä ja esineistä."