21.11.2017

Taiko sai uuden kuraattorin

Taiko sai uuden kuraattorin

Nina Toppila on taideverkkokauppa Taikon uusi kuraattori. Nina tuo mukanaan arvokasta asiantuntijuutta pitkällä kokemuksellaan taidesektorilta. Laatu on tärkeä kriteeri Taikolle, ja kuraattorin päätehtävä onkin arvioida Taikoon tulevia taiteilijoita.

"Olen erittäin iloinen yhteistyöstä, ja on inspiroivaa tutustua Taikon laajaan taiteelliseen tarjontaan. Taikolla on tuhat rautaa tulessa, ja odotan innolla päästä mukaan kun uusia asioita tapahtuu", Nina sanoo.

Nina Toppila ja kuvataiteilija Arto Korhosen akvarelli:

Nina Toppila ja kuvataiteilija Arto Korhosen akvarelli: "Pidän hänen töistään, sillä hän haastaa maalaamisen rajat, ottaa kantaa ja yllättää joka kerta".

 

Suomen taidekenttä on pieni, ja Ninan mukaan tarvitaankin uusia aloitteita, kuten Taikoa, tuomaan esille taidetta ja taiteilijoita. Verkossa tapahtuu enemmän ja enemmän, ja siksi on luontevaa että myös taiteen ostaminen on mahdollista netissä.

"Ja rauhassa miettiminen eri taideteosten välillä vaikka omalla kotisohvalla on tietenkin hyvä asia", Nina sanoo.

Taiteen ostamisessa on Ninan mukaan seurattava omaa mieltymystä ja sydäntä - silloinkin kun taiteen ostaminen nähdään sijoituksena.

"Luota omaan makuusi, mutta haasta samalla itsesi. Taideteoksen ei tarvitse sointua yhteen sohvan värin kanssa. Kriteeriksi riittää, että teos herättää sinussa ajatuksen tai tunteen, jota pidät tärkeänä ja jonka haluat säilyttää omassa olohuoneessasi", Nina vinkkaa.

Taikon uusi kuraattori on liki 15 vuoden ajan osallistunut kansallisiin ja kansainvälisiin taide- ja kulttuuriprojekteihin. Nina on myös ollut töissä Kuvataideakatemiassa, jossa hän tutustui moneen nuoreen taiteilijaan. Hän on vuodesta 2011 asti toiminut Forum Boxin johtajana. Forum Box on Suomen suurin taiteilijavetoinen galleria.

Taiko tekee myös yhteistyötä taidekuraattori Susanne Procopé Ilmosen kanssa. Susanne edustaa Taikoa hankkeessa, jossa suunnitellaan Keskon uuden päätoimitalon taide-elämystä. Lue lisää hankkkeesta täältä.