htmlTaikon yrityshaaste
18.03.2018

Taikon yrityshaaste

Taikon yrityshaaste

Taideverkkokauppa Taiko haastaa varsinaissuomalaiset yritykset ja organisaatiot hankkimaan suomalaista taidetta. Hankkimalla taidetta tiloihinsa yritys panostaa henkilökunnan hyvinvointiin ja luovuuteen. Samalla yritys luo esteettisen ja viihtyisän ympäristön asiakkailleen ja vierailijoilleen.

- Haluamme kannustaa yrityksiä panostamaan hyvinvointiin taiteen avulla. Hankkimalla taidetta tuetaan suoraan myös suomalaista kulttuuria ja suomalaisia taiteilijoita. Taiteen hankkiminen on kestävä valinta verrattuna moneen muuhun sisustusratkaisuun, sillä taideteos säilyy jopa vuosisatoja, kertoo Taikon toimitusjohtaja Patrik Edman.

Kaksi kaarinalaisyritystä, Painotalo Painola ja lattialämmitysratkaisuja tarjoava Warmia Oy, ovat jo ottaneet varaslähdön hankkimalla taidetta toimitiloihinsa.

- Haastamme lähialueemme yrityksiä tekemään samoin. Moni toimisto kaipaa virikkeitä ja luovuutta, ja taide on siihen erinomainen ratkaisu, sanovat Painolan ja Warmian toimitusjohtajat, Johanna Saarinen ja Peter Jansén.

 

Painola hankki taidegraafikko Hanna Holman ison ja näyttävän monotypian Uuden synty. Taidegrafiikan ja painotalon yhdistävänä tekijänä on luonnollisesti painotekniikka. Hankittu teos sopii tämän lisäksi hyvin Painolan värimaailmaan. Teoksen nimi, Uuden synty, symboloi myös sitä, että Painola synnyttää jotakin uutta joka päivä.

Warmia puolestaan hankki Mari Isotalon vesiaiheisen öljymaalauksen Väreilyä, joka sopii tarinallisesti Warmian toimintaan.

- Vesi on elintärkeä elementti lattialämmityksessä. Vesi kiertää putkissa ja tuo lämpöä koteihin, toimistoihin, kouluihin ja päiväkoteihin. Vesi sopii siinäkin mielessä teemana, sillä Warmian uusi innovaatio on vesikiertoiset kattoviilennykset. Siksi oli luonnollista, että hankkimamme taideteos liittyy jollain tavalla veteen, Peter Jansén kertoo.

Jansénin mukaan teollisuusyritysten toimipaikat ovat usein melko riisuttuja kaikista sisustuselementeistä, ja siksi esimerkiksi taide voi toimia piristysruiskeena sekä henkilökunnalle että vierailijoille.

Taiko, suomalaisen taiteen markkinapaikka verkossa, myöntää kunniakirjan jokaiselle yritykselle tai organisaatiolle, joka on haasteen voimassaoloaikana hankkinut taidetta joko Taikosta tai muualta. Haasteeseen tarttuvat yritykset osallistuvat myös kuvataiteilija Birgitta Holopaisen alla olevan Syyskuun lento -maalauksen arvontaan. Taidehaaste on käynnissä 15. toukokuuta 2018 saakka. Osallistuvan yrityksen tai organisaation on oltava Varsinais-Suomesta.

Teoksen hankkimisesta on esitettävä kuitti tai muu tosite. Taidehankinnoista pitää ilmoittaa Taikolle, info@taiko.fi, +358 44 231 5269.

 

Taiko kirjoittaa haasteen tuloksen selvittyä artikkelin, joka julkaistaan Taikon sivustolla kesäkuussa. Artikkelissa esitellään lyhyesti haasteeseen osallistuneet yritykset. Artikkelia jaetaan Taikon sosiaalisen median kanavissa, muun muassa Facebookissa, jossa Taikolla on lähes 10 000 seuraajaa.

Taikossa noin 500 eri puolilla Suomea asuvaa ammattitaiteilijaa esittelee ja myy teoksiaan. Valikoimassa on yli 5000 teosta. Taiko on lisännyt kuvataiteen ostamista ja taiteilijoiden teosmyyntiä, ja monet taiteilijat ovat Taikon avulla ylittäneet keskimääräisen teosmyyntiansion, joka on 5000 euroa vuodessa.

 

Arkkitehtitoimistojen liitto ATL hankki valokuvataiteilija Laura Konttisen (oikealla) teoksen aiemmin tänä vuonna. Vasemmalla arkkitehti Sofia Amberla.

 

Teknologiayritys Gofore hankki taidetta Taikosta kesällä 2017. Yrityksen tiloihin Tampereelle valikoitui valokuvataiteilija Vesa Aaltosen ja kuvataiteilija Jukka Virkkusen teoksia. Kuvassa Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki (vasemmalla) ja Vesa Aaltonen.