27.01.2017

Taikon myydyin taiteilija

Taikon myydyin taiteilija

Turkulainen valokuvataiteilija Vesa Aaltonen myhäilee tyytyväisenä. Vesan Taikoon myyntiin laittamat teokset ovat menneet mukavasti kaupaksi, ja hän onkin Taikon tähän mennessä myydyin taiteilija.

maisema_vesa

Vesa Aaltonen: Maisema I, 20.06 02:40, 2015. 50 x 120 x 2 cm, 990 €.

 

Vesa Aaltonen

Vesa Aaltonen

 

Syitä kysyntään on useita. Vesa on hionut jo vuosia itselleen sopivaa konseptia toteuttaa ja myydä valokuvataidetta, ja nyt se vaikuttaa löytyneen. Omaksi erityisjutuksi ovat valikoituneet kaupunkikuva ja abstrakti maisema, ja hinnatkin tuntuvat olevan kohdallaan.

”Halusin lähteä Taikoon mahdollisimman matalalla kynnyksellä ja laittaa hinnan niin alas kuin se jollakin tavalla oli järkevää. Joskus monta pikkukalaa on yhtä hyvä kuin yksi isompi”, Vesa sanoo.

Kauppansa ovat tehneet etenkin Vesan tuotteistamat 40 x 40 x 3,5 -kokoiset teokset, joihin taiteilija nikkaroi itse kehykset. Teokset on pakattu valkoiseen lahjalaatikkoon.

Lähtökohtana oli kehittää kompakti tuote, jonka koko ja muoto toimivat monessa yhteydessä, ja pakata se fiksusti. Nyt teos on helppo hankkia vaikkapa lahjaksi hääparille tai pyöreitä täyttävälle appiukolle. Kehystetty ja pakattu valokuvateos sopii hyvin myös esimerkiksi liikelahjaksi.

 

kuvalahja_turku

Vesa Aaltonen: Yönäkymä Aurajoelta, 2016. 40 x 40 x 3.5 cm. 275 €.

 

Kaikki alkoi pöllöretkistä

 

Alkusysäyksen Vesan taiteilijanuralle antoivat nuorena tehdyt pöllöretket. Luontokuvauksesta matka jatkui uutis- ja teatterikuvaukseen ja sitten valokuvaajakoulutukseen.

”Minulla oli kova tarve saada ilmaistuksi sisälläni olleita asioita, joita en saanut muutettua sanoiksi.”

 

taidetta kotiin

Vesa Aaltonen: Heijastuksia II, 2015. 40 x 40 x 3.5 cm. 275 €.

 

Yksi Vesan tavaramerkeistä, abstrakti maisema, syntyi vuosien yrityksen ja erehdyksen jälkeen. Vesalla oli jo pidemmän aikaa visio siitä, mitä hän haluaa tehdä. Vasta pari vuotta sitten hänelle kirkastui, millä tavalla se pitää toteuttaa.

”Minua haittasi liian tarkka esittävyys. Se muisti, mikä ihmiselle maisemasta jää, on mielestäni enemmän abstraktin näköistä kuin yksityiskohtaista ja pikkutarkkaa.”

Abstraktin maiseman kuvaaminen tapahtuu varsin spontaanisti, vaikka taiteilija varta vasten meneekin tiettyyn kuvauspaikkaan. Kuvien efekti syntyy kuvausvaiheessa.

”Se on hetkestä kiinni, millainen valo tulee.”

 

Vesa Aaltonen: Suomen Joutsen talvi-iltana, sarjasta

Vesa Aaltonen: Suomen Joutsen talvi-iltana, 2015. 40x 40 x 3.5 cm, 300 €.

 

Vesa tekee myös tarkkaa valokuvaa ja on tunnettu Turku-aiheisista kaupunkikuvistaan. Niissä on sama henki kuin abstrakteissa teoksissakin. Turku-kuvia Vesa toivoo menevän kaupaksi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

”Hankkimalla Turku-aiheisen taidevalokuvan saa ajankuvan suomalaisesta vanhasta kansallismaisemasta, joka säilyy tuleville polville.”

Kaikki Vesan Taikossa myynnissä olevat teokset löytyvät hänen omalta Taiko-sivultaan.