03.04.2019

Näin ostat taidetta netistä

Näin ostat taidetta netistä

Onko taiteen ostaminen netistä sinulle uusi juttu? Taiteen nettikauppa Taiko on kätevä tapa selailla laajaa valikoimaa ja tehdä hankintoja vaikkapa kotisohvalta käsin. Tässä kolme vinkkiämme: Näin ostat taidetta netistä.

1. Mieti teokselle paikka tai käyttötarkoitus

Oletko ostamassa taidetta netistä omaan kotiisi? Sinulla on varmasti paikka, johon teoksen haluat. Jos teos tulee seinälle, voit kätevästi testata sen sopivuutta Taikon erityisen sovitustoiminnon kautta. Siinä voit sovittaa teosta digitaalisesti joko omaan huonekuvaasi tai valmiisiin huoneisiin.

Jos ostat taidetta lahjaksi, voit vaikkapa pyytää lahjan saajaa valitsemaan itse etukäteen mieleisen teoksen taidekauppa Taikon tuhansien teosten valikoimasta. Myös Taikon lahjakortti on kätevä valinta.

2. Valitse koko ja hinta

Kun teoksen paikka on selvillä, tiedät jo, tarvitsetko pienen, keskikokoisen vai suuren teoksen. Tiedät myös, etsitkö vaaka- vai pystysuuntaista teosta. Nämä kaikki hakukriteerit voit määrittää taidekauppa Taikon laajassa haussa.

Jos sinulla on tietty budjetti taidehankinnalle, senkin voi laittaa hakuehdoksi taiteen nettikaupan haussa. Teoksia voi hakea myös tekniikan, aiheen ja värin perusteella.

3. Muista, että taide on uniikkia

Taiteen nettikaupassa asioidessa kannattaa muistaa, että jokainen myynnissä oleva teos on uniikki, eli niitä on vain yksi kappale. Ostoksen tekoa ei siis kannata harkita kovin kauaa, ettei joku toinen nappaa lempiteostasi nenän edestä.

Tervetuloa tekemään kestäviä ja pysyviä valintoja Taikoon, suomalaisen taiteen nettikauppaan!

Sovita teosta tilaan taidekauppa Taikon kätevän kuvatoiminnon avulla. Kuvassa Päivi Ollilan maalaus Taivaan tulet.