För media

Taiko är en ny kanal för att köpa finländsk bildkonst. På Taiko presenterar och säljer yrkeskonstnärer sin konst till konsumenter och företag.

Taiko erbjuder målningar, grafik, fotokonst och skulpturer, som konstnärer sätter tilll salu. Köparen kan söka via olika sökkriterier, exempelvis pris, storlek och tema. Genom Taikos praktiska bildtjänst Taiko Test är det möjligt att se hur ett konstverk passar in i ens eget rum. Cirka 500 konstnärer är med på Taiko, och i urvalet finns tusentals konstverk vilket betyder att Taiko globlat är den största markandsplatsen för finländsk bildkonst.

En kurirtjänst levererar ett sålt konstverk  direkt till köparen. Den normala leveranstiden är 4-9 vardagar. Taiko har 14 dagars returrätt.

Det är gratis för konstnären att upprätta en profil och presentera sin konstpå Taiko. Taiko uppbär en provision för ett sålt konstverk.

Taiko ägs av Demosarte Oy Ab. Konceptet har utvecklats av kommunikations- och marknadsföringsproffsen Patrik Edman och Pia Edman, som är både grundare och ägare av Demosarte. Taiko öppnades i november 2016.

Intervjuförfrågningar, konstnärskontakter och material:
Patrik Edman +3584084461, patrik.edman@taiko.fi
Pia Edman +358442730827, pia.edman@taiko.fi

 

Ladda ned Taikos logo: