Leverans

Taiko erbjuder leveranser globalt. I många länder inom Europa är leveransavgiften inkluderad i varans pris. I samband med större konstverk kan en extra leveransavgift eventuellt förekomma. Den aktuella leveransavgiften framgår alltid i tjänsten innan du beställer. Priser och leveransavgifter meddelas i euro (EUR).

Leveranstiden är beroende på destinationslandet 4–15 arbetsdagar från beställningen, om det inte står annat i beskrivningen av konstverket. Taiko ansvarar inte för förseningar eller indirekt skada som orsakats av force majeure (oöverkomligt hinder).

Kuriren avhämtar konstverket från konstnären, eller så levererar konstnären konstverket själv till servicestället. Konstnären ansvarar för att konstverket packas enligt Taikos föreskrifter. Kuriren levererar konstverket till den adress som köparen uppgett. I Finland och Sverige kan mottagaren, beroende på konstverkets storlek, även välja att själv hämta leveransen. Kurirföretaget kontaktar mottagaren för att komma överens om tidpunkt för leverans.

Leveranserna genomförs på vardagar.

Telefonnumret är nödvändigt för att mottagaren ska nås. Om mottagaren inte nås, lämnar kurirföretaget en kontaktbegäran. Om mottagaren inte tar kontakt, returneras varan till avsändaren.

Alla konstverk är försäkrade under transporten. När förpackningen sänds ansvarar konstnären för att konstverket är packat enligt Taikos anvisningar. I returfall ansvarar köparen för att följa förpackningsanvisningarna.

Köparen är skyldig att vid mottagande av leverans kontrollera försändelsens skick. Om varan skadats under leveransen eller inte annars motsvarar beställningen, bör detta omedelbart meddelas till försändelsens överlåtare och Taiko.

Transporterna omfattas av i de Taiko använda kurirföretagens allmänna villkor. Alla konstverk är försäkrade under transporten. Läs mera om försäkringen under Användarvillkor.