Företaget

Taiko-konceptet är utvecklat av Patrik ja Pia Edman, ägare och grundare av Demosarte Oy Ab. Taiko opererar under Demosarte.

'Idén föddes våren 2016 när vi träffade en konstnär som klagade över att det inte finns en mångsidig och nationell kanal på nätet där hon kan sälja sin konst. Vi utredde utbudet och insåg att det fanns en digital lucka att fylla på den finländska konstmarknaden. Fem månader senare kunde vi lansera Finlands största och mest mångsidiga konstbutik på nätet.'

Patrik Edman: Kommunikationsproffs, som bland annat jobbat för Nordiska ministerrådet i Köpenhamn, Kulturkontakt Nord i Helsingfors och som journalist vid Finska Notisbyrån och Yle. Patrik har varit delaktig i flera större webbsideprojekt.

Pia Edman: Proffs i kommunikation och marknadsföring. Jobbade senast för en internationell reklambyrå med Microsoft som kund. Flera års erfarenhet av internationellt startupföretag, som utvecklar tjänster och applikationer för barn och unga. Har jobbat som journalist bland annat vid Finska Notisbyrån (STT).