Yritys

Taikon omistaa Demosarte Oy Ab, ja konseptin ovat kehittäneet Demosarten omistajat Pia ja Patrik Edman.

"Idea syntyi keväällä 2016, kun tapaamamme taiteilija valitti ettei Suomessa ole monipuolista kansallista verkkopalvelua, jonne saisi teokset myyntiin. Ryhdyimme kartoittamaan tilannetta ja huomasimme, että Suomen taidemarkkinoilla on digitaalinen aukko. Viisi kuukautta myöhemmin vietimme Suomen suurimman ja monipuolisimman taideverkkokaupan avajaisia."

Taiko on nyt maailman suurin suomalaisen kuvataiteen kauppa, joka palvelee niin yksityis- kuin yritysasiakkaitakin. Taiteen ostaminen on kasvussa, sillä sekä kuluttajat että yritykset panostavat kestäviin ja pysyviin hankintoihin ja tukevat samalla mielellään taiteilijoita ja suomalaista kulttuuria.

 

Kuvassa vasemmalta sisällöntuottaja Ilona Aaltonen, myynnistä vastaava Mikaela Edman, teknistä kehitystä tekevä Teemu Ikonen Klopalista, Pia Edman, Patrik Edman ja teknistä kehitystä tekevä Padam Shrestha Klopalista.

 

Lisätietoa omistajista

Patrik Edman: 47-vuotias viestinnän ammattilainen, joka on työskennellyt muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvostossa Kööpenhaminassa, Kulturkontakt Nordissa Helsingissä ja toimittajana Suomen Tietotoimistossa ja Ylessä.

Pia Edman: 41-vuotias viestinnän ja markkinoinnin ammattilainen, jolla on pitkä kokemus kansainvälisistä mainos- ja mediatoimistoista. Työskennellyt useita vuosia toimittajana, muun muassa Suomen Tietotoimistossa.