Yritys

Taikon omistaa Demosarte Oy Ab, ja konseptin ovat kehittäneet Demosarten omistajat Pia ja Patrik Edman.

'Idea syntyi keväällä 2016, kun tapaamamme taiteilija valitti ettei Suomessa ole monipuolista kansallista verkkopalvelua, jonne saisi teokset myyntiin. Ryhdyimme kartoittamaan tilannetta ja huomasimme, että Suomen taidemarkkinoilla on digitaalinen aukko. Viisi kuukautta myöhemmin vietimme Suomen suurimman ja monipuolisimman taideverkkokaupan avajaisia.'

Patrik Edman: Viestinnän ammattilainen, joka on työskennellyt muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvostossa Kööpenhaminassa, Kulturkontakt Nordissa Helsingissä ja toimittajana Suomen Tietotoimistossa ja Ylessä. Patrik on osallistunut useisiin laajoihin nettisivuston uudistus- ja toteutushankkeisiin.

Pia Edman: Viestinnän ja markkinoinnin ammattilainen. Työskenteli viimeksi kansainvälisessä mainostoimistossa asiakkaanaan Microsoft. Useiden vuosien kokemus kansainvälisestä start up -yrityksestä, joka kehittää verkkopalveluita ja sovelluksia lapsille ja nuorille. Pia on työskennellyt aiemmin toimittajana muun muassa Suomen Tietotoimistossa.