Opas taiteilijalle

Taiko on digitaalinen myyntikanava, jossa tavoitat tehokkaasti suomalaisesta taiteesta kiinnostuneet kuluttajat ja yritykset.

Taikon kautta saat myynti- ja markkinointikanavan esimerkiksi teoksillesi, jotka vain harvoin pääsevät yleisön nähtäviksi tai joita ei ole ollut esillä lainkaan. Taikossa voit tässä vaiheessa myydä eri tekniikoilla luotua maalaustaidetta, taidegrafiikkaa, valokuvataidetta ja veistotaidetta.

Alkuvaiheessa vain Suomessa asuvat taiteilijat voivat myydä teoksiaan Taikossa. Myös ulkomailla asuvat suomalaiset taiteilijat voivat myydä taidettaan Taikossa. Heidän on kuitenkin ilmoitettava suomalainen osoite, josta kuriiri hakee teokset, suomalainen pankkitili ja puhelinnumero sekä henkilö joka hoitaa pakkaamisen ja logistiikan. Ostetut taideteokset toimitetaan suomalaisiin osoitteisiin.

Taikon provisio on 30 prosenttia ja taiteilijalle maksetaan 70 prosenttia. Provisiota lukuun ottamatta Taikon käyttäminen on maksutonta taiteilijalle.

Oma profiilisi
Omassa Taiko-profiilisissasi hallitset tietoja itsestäsi ja taiteestasi. Voit päivittää esimerkiksi henkilötietosi ja yleisölle näkyvät kuvaukset itsestäsi ja taideteoksistasi. Profiilin kautta lataat uusia teoksia myyntiin, muutat teostietoja, kuten hakukriteereitä, asetat mahdollisia alennuksia, ilmoitat pidemmät poissaolot ja seuraat omia myyntejäsi.

Kun teoksesi myydään
Saat ilmoituksen tekstiviestillä ja sähköpostilla, kun jokin teoksistasi on myyty. Taikolla on Postin kanssa sopimus toimituksista. Teosten toimitusaika on 4-9 arkipäivää ostohetkestä.

Taiko maksaa sinulle osuutesi myydyistä taideteoksista kerran kuukaudessa sille pankkitilille, jonka olet ilmoittanut profiilissasi.

Teosten hinnoittelu
Teoksen hinta on taiteilijan määriteltävissä. Ostajalle näkyvä hinta sisältää aina arvonlisäveron. Taiteilijalla on mahdollisuus itse tarjota teoksiaan alemmalla hinnalla. Tarjouskäytännön käyttäminen on täysin vapaaehtoista. Taikolla on mahdollisuus antaa ostajille tarjouskoodeja. Tarjouskoodit eivät vaikuta taiteilijalle maksettavaan osuuteen.

Taikon ja taiteilijan välinen sopimus
Oikeuksien ja velvollisuuksien tarkentamiseksi Taiko ja taiteilija hyväksyvät juridisen sopimuksen, joka tarkentaa keskeisiä velvollisuuksia ja oikeuksia. Hyväksyt sopimuksen, kun rekisteröidyt Taikoon.