Opas taiteilijalle

Taiko on digitaalinen myyntikanava, jossa tavoitat tehokkaasti suomalaisesta taiteesta kiinnostuneet kuluttajat ja yritykset. Taiko on maailman laajin suomalaisen kuvataiteen kauppapaikka.

Taikon kautta saat myynti- ja markkinointikanavan esimerkiksi teoksillesi, jotka vain harvoin pääsevät yleisön nähtäviksi tai jotka eivät ole olleet esillä lainkaan. Taikossa voit myydä maalauksia, taidegrafiikkaa, valokuvataidetta ja veistoksia.

Vain Suomessa asuvat taiteilijat voivat myydä teoksiaan Taikossa. Vain ammattitaiteilijat voivat myydä taidettaan Taikossa. Taikolla on taiteilijoiden arvioimista varten oma kuraattori.

Taiko perii myydyistä teoksista provision. Taikoon rekisteröityminen ja teosten laittaminen myyntiin on maksutonta taiteilijalle.

Edut taiteilijalle

  • Maailmanlaajuinen. Tavoitat ostajat ympäri maailman.
  • Luotettava maksujenvälitys. Maksut hoituvat Taikon kautta. Taikon yhteistyökumppanina ovat luotettavat maksujenvälittäjät.
  • Jouheva kuljetus. Taiko vastaa kuljetusjärjestelyistä ja -kustannuksista.
  • Säännölliset tilitykset. Taiko maksaa taiteilijan osuuden myynnistä kuukausittain.
  • Markkinointiapu. Taiko markkinoi omaa brändiään ja yksittäisiä taiteilijoita jatkuvasti eri kanavissa.
  • Yritysasiakkaiden kontaktointi. Taiko on yhteydessä yrityksiin ja myy taidetta toimitiloihin.

Oma profiilisi

Omassa Taiko-profiilisissasi hallitset tietoja itsestäsi ja taiteestasi. Voit päivittää esimerkiksi henkilötietosi ja yleisölle näkyvät kuvaukset itsestäsi ja taideteoksistasi. Profiilin kautta lataat uusia teoksia myyntiin, ilmoitat pidemmät poissaolot ja seuraat omia myyntejäsi.

Kun teoksesi myydään

Saat ilmoituksen sähköpostilla, kun jokin teoksistasi on myyty. Taikon henkilökunta on sinuun sen jälkeen yhteydessä käytännönjärjestelyistä sopimiseksi. Teosten toimitusaika on 4-15 arkipäivää ostohetkestä.

Taiko maksaa osuutesi myydyistä taideteoksista kerran kuukaudessa sille pankkitilille, jonka olet ilmoittanut profiilissasi.

Teosten hinnoittelu

Teoksen hinta on taiteilijan määriteltävissä. Ostajalle näkyvä hinta sisältää aina arvonlisäveron. Taiteilijalla on mahdollisuus itse muuttaa hintoja milloin vain. Taikolla on mahdollisuus antaa ostajille tarjouskoodeja.

Taikon ja taiteilijan välinen sopimus

Oikeuksien ja velvollisuuksien tarkentamiseksi Taiko ja taiteilija hyväksyvät juridisen sopimuksen, joka tarkentaa keskeisiä velvollisuuksia ja oikeuksia. Hyväksyt sopimuksen, kun rekisteröidyt Taikoon.