Det här är Taiko

Taiko är en konstbutik på nätet för äkta finländsk konst. Det är den naturliga handelsplatsen för yrkeskonstnärer och köpare. Taiko erbjuder ett mångsidigt utbud av målningar, grafik, fotokonst och skulpturer i olika prisklasser. Du kan filtrera dina sökningar via en mångsidig sökfunktion, exempelvis på basis av pris, storlek, ämne och teknik. Genom Taikos unika bildtjänst Taiko Test ser du hur ett konstverk passar in i just ditt hem eller kontor innan du köper det.

Taiko finns på tre olika språk, finska, svenska och engelska. Taiko är en förkortning av orden taide och konst. Taiko är också en japansk trumma. Tjänsten vill alltså trumma för finländsk konst.

Taiko vill främja tillgången till finländsk konst och samtidigt konstnärens möjligheter att presentera och sälja sina egna konstverk.

Taiko säljer inte så kallad inredningskonst, utan endast unika konstverk. Det innebär, att den målning eller skulptur du köper inte finns i fler exemplar. Också konstgrafik och fotokonst som Taiko erbjuder är unik. Även om grafik och fotografier kan tillverkas i serier, så är varje verk numrerat och därmed per definition unikt.

Taiko erbjuder endast konstverk av yrkeskonstnärer. För att garantera kvaliteten på utbudet har alla konstnärer som säljer sin konst på Taiko godkänts manuellt på basis av vissa definierade kriterier.

Taiko erbjuder mångsidiga betalningsmöjligheter: med nätbankskoder, kreditkort, mobilbetalning, delbetalning och per faktura.