Det här är Taiko

Taiko är världens mest omfattande marknadsplats för finländsk bildkonst. Det är en digital handelsplats där yrkeskonstnären och köparen möts. Taiko erbjuder ett mångsidigt utbud av målningar, grafik, fotokonst och skulpturer i olika prisklasser. Du kan filtrera dina sökningar via en mångsidig sökfunktion, exempelvis på basis av pris, storlek, ämne, färg och teknik. Genom Taikos unika bildtjänst Taiko Test ser du hur ett konstverk passar in i just ditt hem eller kontor innan du köper det.

Taiko betjänar på tre språk, finska, svenska och engelska. Taiko är en förkortning av orden taide och konst. Taiko är också en japansk trumma. Tjänsten vill alltså trumma för finländsk konst.

Taiko vill främja tillgången till finländsk konst och samtidigt konstnärens möjligheter att presentera och sälja sina egna konstverk.

Taiko säljer inte så kallad inredningskonst, utan endast unika konstverk. Det innebär, att den målning eller skulptur du köper inte finns i fler exemplar. Också konstgrafik och fotokonst som Taiko erbjuder är unik. Även om grafik och fotografier kan tillverkas i serier, så är varje verk numrerat och därmed per definition unikt.

Taiko erbjuder endast konstverk av yrkeskonstnärer. För att garantera kvaliteten på utbudet har alla konstnärer som säljer sin konst på Taiko godkänts manuellt på basis av vissa definierade kriterier.

Taiko erbjuder flera betalningsmöjligheter: med nätbankskoder, kreditkort, mobilbetalning, delbetalning och per faktura. Internationella köpare erbjuds betalning med kort. Konst från Taiko levereras till hela världen. Leveransen ingår i konstverkets pris inom Norden. Till flera länder i Europa ingår leveransen av små- och medelstora konstverk, och för större konstverk läggs en leveransavgift till priset. Till övriga länder, exempelvis utanför Europa, läggs leveransavgiften till via en kod, som köparen får via Taikos system.